ARIZONA

SPØR OSS OM PRIS

Velg blant våre reiseforslag eller fortell oss hva du vil oppleve

Våre eksperter skreddersyr gjerne reisen for deg!

– Hjem til vidunderet Grand Canyon!

Arizona anses som en mytisk og vakker delstat som alle besøkende forelsker seg i. Det er ikke uten grunn mange betrakter dette som det mest fascinerende området i USA. Hele tiden ligger magiske og surrealistiske opplevelser å venter på deg. Cruisekontrollen er på, musikken strømmer ut av radioen og du kjører gjennom kilometer av langstrakte veier. I det ene øyeblikket møter du bisarre landsbyer med merkelige forretninger som Jackass Junction og Outlaw Willie’s. Etter noen timers kjøring med nesten ubebodd månelandskap åpenbares plutselig skjønnheter du ikke trodde var mulig: Grand Canyon, Monument Valley, Sedona og Den forsteinede skog.

Colorado-elven har skapt et av verdens underverker på sin 2700 kilometer lange ferd fra kilden i Rocky Mountain til California-bukten i Mexico. Grand Canyon er 446 kilometer lang, opp til 29 kilometer bred og 1,6 kilometer dyp. Nede i dypet bukter den mudderrøde Colorado-elven seg i kjapt tempo i et forsøk på å grave seg enda lenger ned. Herfra ser du klippemastodontene som en eksplosjon av former og farger når sola leker med skyggene og får klippelagene til å gløde i utallige nyanser av rødt.

Skal du virkelig oppleve Grand Canyon er det bare én vei å gå, og det er ned. To stier fører helt ned i vidunderet. Men for å klare turen bør du være i god fysisk form. For de som ønsker å holde seg på kanten, er det nok av utsiktsplasser hvor du kan beundre skaperverket fra toppen.

Eselturer er et annet alternativ. For ikke å snakke om fra luften. Det kiler i magen når helikopteret plutselig «faller ned» i en gigantisk canyon med røde farger og skygger etter flere minutter over et flatt skogområde. Du svever over Colorado-elven og dens eroderte mesterverk, og det er nesten en surrealistisk opplevelse.

I Canyon de Chelley nærmer du deg et av de helligste områdene for indianerne. Fantastisk vakre, røde canyoner blander seg med ruinlandsbyer, som har vært bebodd av indianere i 5000 år. Det er mange flotte utsiktspunkter, men det er kun lov å gå ned i canyonen på egen hånd på stien White Horse Trail. Stien tar deg ned til en ruinby som ligger vakkert til ved fotenden av en loddrett, glatt, rød klippevegg.

Byen Oatman prøver å bremse strømmen av turister på Route 66 med frittgående esler i hovedgaten. Eslene er etterkommere av dem som ble brukt i gullgruvene. Butikkene har navn som Jackass JunctionOutlaw Willie’s og The Classy Ass Gifts, men sett deg ned med en øl eller kopp kaffe på Oatman Hotel, der Clark Gable tilbrakte bryllupsnatten med Carole Lombard i 1939. Det er skyteshow med The Outlaws hver dag i hovedgaten.

I Kingman ligger et av de aller beste museene langs Route 66, som ganske enkelt heter The Route 66 Museum. Her har man tatt tak i John Steinbecks roman Vredens Druer og fortalt historien om familien Joads reise fra Oklahoma til California på Route 66. Det gjøres med Chevrolet stasjonsbil og Philips 66-bensinpumper. Museet har også gode fotografier, filmer og skilt.

Et morsomt stopp langs Route 66, som også er foreviget i Disney-filmen Biler er byen Seligman. Kjøp en hamburger eller iskrem hos Deligatillo’s Snow Cap, der det alltid drives gjøn med kundene så latteren kan høres helt til Angel Delgatillos barbershop. Langs gaten står parkerte bilvrak, skilt og symboler på Route 66.

I Monument Valley kan du se røde klippesøyler, majestetiske som totempæler, som skyter nesten 300 meter loddrett i været fra det flate ørkenlandskapet. De fabelaktige klippene har blitt brukt som kulisser i utallige cowboyfilmer, og det er ikke vanskelig å forestille seg John Wayne komme ridende gjennom landskapet. Området tilhører Navajo Tribal Park, og det anbefales å bli med på en guidet tur med en fra indianerstammen. Det er også mulig å kjøre selv langs den 30 kilometer lange rundturen.

Flagstaff er en populær destinasjon på grunn av friluftsaktiviteter og behagelige sommertermperaturer. I den nyåpnede Flagstaff Extreme Adventure Course klatres, rappelleres og lekes det i trekronene.

Sedona ligger midt i et makeløst landskap av dramatiske, røde klippefjell og flattoppede mseaer. I dette Red Rock Country har klippene fått navn som SøtnosKaffekanne og Domkirke, og opplever du et déja vu, kan det skyldes at landskapet er brukt som kulisse i tallrike musikkvideoer og filmer. Sedona er en langstrakt landsby med smakfulle gallerier, New Age- butikker med krystaller, forretninger med indianske smykker og kunsthåndverk, i tillegg til alle tenkelige alternative behandlere. Samtidig er det plass til spreke sjeler med tilbud om jeepturer, luftballong, ridning, sykling og fotturer.

Nasjonalparken Petrified Forest (Den forsteinede skog) er en enestående sjanse for å oppleve et merkverdig, nakent og fargerikt landskap fylt med forsteininger av kjempestore bartrær. Stammene ligger spredt og knekte, i tverrsnittene ser du utrolige fargespill. Parken er verdens største funn av forsteinet tre. Etter hvert som landskapet eroderer, dukker nye forsteininger frem fra de skogene som lå her for 225 millioner år siden. Man har også funnet noen av de eldste forsteiningene av merkelige planter, fisk, kjempekrypdyr og dinosaurer.

Delstaten er også hjem til et kjempestor meteorkrater, byen Winslow som The Eagles synger om, vakre og store kaktuser i Saguaro nasjonalpark, den legendariske Ville Vesten – byen Tombstone og de større byene Phoenix og Scottsdale.

Arizona har så mye å by på at det blir rett og slett for mye å nevne her, så det beste er å sette seg bak rattet og oppleve alt sammen selv!

Kontakt Oss I Dag

For et uforpliktende tilbud

ØNSKER DU Å MOTTA NYHETSBREV FRA UNIKE REISER?

OPPLEV VEST-USA

Yellowstone nasjonalpark

Yellowstone er en perle. Det finnes neppe noe annet sted i verden som har så mange ville dyr og særegne naturfenomener innenfor grensene sine. Over 200 fuglearter og 60 arter av pattedyr har sine hjem i nasjonalparken. Nyere opptelling anslår at det lever 300-600 grizzlybjørner her, 500-650 svartbjørner, 15-17 pumaer, 80 ulv, 500 bever, minst 300-500 bisoner, 400 elger samt flokker med hjorter, prærieantiloper og tykkhornsau.

Les mer

Washington

Seattle er en flott inngang til det vestlige USA, og mange kombinerer en rundtur i det nordvestlige USA med opphold i Vancouver og nasjonalparker i Canada. Men det venter også store naturopplevelser hvis du kjører sørover mot California. Seattle kalles også «The Emerald City» (den smaragdgrønne byen) og har en praktfull beliggenhet på en jordstripe mellom innsjøen Washington og sundet Punget, som har gitt grunnlag for en perfekt naturlig havn.

Les mer

Utah

Utahs fem nasjonalparker er blant de vakreste i USA, som med rette kan kalles naturens lekeplass med tallrike muligheter for en aktiv ferie. Beboerne i delstaten er først og fremst kjent for mormonene. Hele 60 prosent av statens 2,8 millioner er mormoner, og mange har etternavn som Jensen, Nielsen og Hansen.

Les mer

Oregon

Oregon er USA i et nøtteskall. Her finner du alt fra høye fjell og fruktbare vinområder i nord til strand og klipper langs Stillehavskysten i vest. Rosenes by er Portlands offisielle kallenavn. Portland er i amerikansk sammenheng nesten litt København-aktig, med en stor gruppe av mennesker som sykler og har fokus på økologi og alternativ livsstil, men som også verdsetter godt brygget øl, kaffe, fotball og en klesstil som kanskje er hentet i en gjenbruksbutikk.

Les mer

New Mexico

New Mexico glemmes ofte bort når USA-turen skal planlegges. De fleste ser staten som en tørr og nesten ubebodd delstat. Det er trist, for New Mexico, og spesielt den nordlige delen, har mye spennende å by på. Her kan du følge Billy the Kids fotspor, besøke et av de mange indianerreservatene, se enorme kaktuser, flaggermus, sjarmerende byer, spise meksikansk mat og kjøre deler av Route 66.

Les mer

Nevada

Nevada er mest kjent for Las Vegas, som er det villeste mennesket har bygd siden Babels tårn. Paris, New York, Venezia, Bellagio, Monte Carlo, Luxor, Mandalay. Hvorfor reise verden rundt når du kan se det hele i Las Vegas? Dette er så absolutt verdens fornøyelses- og gamblinghovedstad. Her får du 24 timers nonstop vanvidd 365 dager i året. Selv fantasien strekker ikke helt til.

Les mer

Monument Valley

Du får en fornemmelse av landskapet allerede når du kjører forbi på hovedvei 163. Monument Valley byr på røde klippesøyler, majestetiske som totempæler, som skyter opp til 300 meter loddrett i været fra et flate ørkenlandskapet. De fabelaktige klippene som er har blitt brukt som kulisser i utallige cowboyfilmer, og det er ikke vanskelig å forestille seg John Wayne komme ridende gjennom landskapet.

Les mer

Grand Canyon nasjonalpark

Grand Canyon – et av verdens underverker, skapt av Colorado – elven på dens 2700 kilometer lange ferd fra kilden i Rocky Mountains til California – bukten i Mexico. Det er ikke et lite underverk vi snakker om: Grand Canyon er 446 kilometer lang, opp til 29 kilometer bred og 1,6 kilometer dyp. Nede i dypet bukter den mudderrøde Colorado – elven seg i kjapt tempo i et forsøk på å grave seg enda lenger ned.

Les mer

Colorado

Colorado, med klippefjellene Rocky Mountains byr på et møte med noen av USAs høyeste fjelltopper. Her ligger også noen av landets mest eksklusive og dyreste skisteder, Aspen og Vail. Denver er først og fremst en port til store opplevelser i Rocky Mountains-området. Men det er også mange fine attraksjoner og opplevelser i byens sentrum. Folk i Denver er først og fremst kjent for en aktiv livsstil i den fantastiske naturen, som attpåtil byr på mildt, tørt og solrikt vær året rundt.

Les mer

Chuckwagon middag

«When the dinner bell rings, line up to be served real cowboy fixin’s. Nobody goes away hungrey».
Det er så sant som det er sagt. Dere står på rekke og rad med hver deres skinnende tinntallerken. Første stopp er store, bakte poteter i sølvpapir, deretter – klask – en klatt brune bønner og – klask – eplekompott. Til slutt en solid porsjon kylling, oksekjøtt og mørkt bisonkjøtt. Hvem har vel hørt om cowboyer som spiser vegetarmat?

Les mer

Arizona

Cruisekontrollen er på, musikken strømmer ut av radioen og du kjører gjennom kilometer av langstrakte veier. I det ene øyeblikket møter du bisarre landsbyer med merkelige forretninger som Jackass Junction og Outlaw Willie’s. Etter noen timers kjøring med nesten ubebodd månelandskap åpenbares plutselig skjønnheter du ikke trodde var mulig: Grand Canyon, Monument Valley, Sedona og Den forsteinede skog.

Les mer

Las Vegas

New York, Paris, Venezia, Bellagio, Monte Carlo, Luxor og Mandalay. Hvorfor reise verden rundt når du kan se det hele i Las Vegas? Byen har satset milliarder av dollar på temakasinoer for å fastholde Las Vegas som verdens fornøyelses – og gamblinghovedstad. Har det lykkes? Ja, 24 timers nonstop vanvidd 365 dager i året og 40 millioner besøkende årlig, ja, det virker slik.

Les mer

Wyoming

Cowboyer, rodeo og kveg er fortsatt en del av Wyomings identitet. Nummerplatene i Wyoming er med en glad Lucky Luke- aktig rodeocowboy og konturene av det mystiske Devils Tower, selv om Wyoming er mest berømt for nasjonalparken Yellowstone, som står på UNESCOs liste over verdens naturarv. Yellowstone nasjonalpark er en perle man bare må besøke!

Les mer