Med tog gjennom USA

– Se bilens land fra togsetet!

Toget har alltid hatt en stor betydning i USA. Under siste halvdel av 1800 – tallet var det toget som bandt Amerika sammen. Vi har alle sett westernfilmer med scener fra tog som blir ranet eller hvor andre spennende hendelser utspiller seg. Selv om USA i dag er bilens land, er det en flott opplevelse å reise med tog. Du kan slappe av mens landskapet farer forbi. Amtrak er Amerikas svar på NSB, og sørger for transporten av mennesker i hele 46 stater. Toget tar deg til de storbyene og de store attraksjonene. I de store byene er togstasjonen i seg selv en attraksjon. Vi har alle sett og beundret Grand Central Terminal i New York og Union Station i Washington D.C., enten med et besøk der eller på tv.

Vi forslår følgende togreiser, som fint kan kombineres med andre reisemål:
Lengre togreiser: Disse linjene har daglige avreiser 4-5 dager i uken. Ombord på toget er det sittekupé, sovekupé og restaurant. Reisetiden fra Chicago til vestkysten er cirka 2 døgn. Du kan enten kjøre hele ruten i ett, eller bryte opp reisen med stopp underveis.
California Zephy: Kjører Chicago – Denver – Glenwood Springs – Elmville (San Francisco).
Southwest Chief: Kjører Chicago – Albuquerque – Los Angeles.
City of New Orleans: Kjører Chicago – Memphis – New Orleans.
Coast Starlight: Kjører Seattle – Portland – Los Angeles.

Kortere linjer: Det blir mer og mer populært å reise de kortere strekningen med tog, siden reisetiden er omtrent den samme du ville brukt med fly (inkludert ventetid på flyplassen og flyturen). Strekninger som New York – Washington D.C. og New York – Boston har en reisetid på rundt 3,5 time, flere avganger om dagen og er en komfortabel reisemåte. Togene har sittekupé og restaurantvogn. Det er også ekspresstog.

Togreise i USA kan lett kombineres med stopp i storbyer som New York, Boston, Chicago, San Francisco, Los Angels og New Orleans og Kjør – Selv ferie.

Pin It on Pinterest