Togreiser i India

– På skinner gjennom India!

I India finnes at av verdens største jernbanenett, og det dekker det meste av alle landets hjørner. Det indiske jernbanenettet har eksistert i mer enn 150 år, og var det første i Asia. En reise med jernbane i India er en spennende måte å oppleve mangfoldet som dette enorme landet har å by på. Jernbanenettet er – grunnet dets størrelse – en blanding av gammelt og nytt. Indian Railways transporterer utrolig 5 milliarder mennesker årlig, på kryss og tvers av landet, og har med rette blitt kalt «Indias livslinje». Du kan reise med luksustog, fjellbaner eller kortere strekninger mellom Indias kjente byer og attraksjoner. Uansett hvilket alternativ du velger – uforglemmelig er det! Her finner du et lite utvalg av hva India kan tilby av togreiser. Ta kontakt med oss for flere forslag.

Luksustog

Palace on Wheels
Palasset på hjul! Det er ikke uten grunn denne togreisen har fått navnet sitt! Dette er nemlig et usedvanlig tog for usedvanlige mennesker. Et tog med indisk sjarm og moderne bekvemmeligheter. Toget kjører rundt i den vakre delstaten Rajasthan og stanser også i Agra med besøk på Taj Mahal. Luksustoget er kongelig flott og koster deretter. Med i prisen er luksuskupé, førsteklasses mat og utflukter. Rundreisen varer 8 dager/ 7 netter, men du kan velge å gjennomføre kun deler av reisen.

Royal Rajasthan on Wheels
Den luksuriøse Royal Rajasthan på hjul tar deg gjennom den livlige Rajasthan – regionen på en syv dagers tur. Reisens imponerende magi starter i New Delhi og realiserer dine fantasier om India. Fra Indias hovedstad tar togreisen deg gjennom Rajasthans fyrstelige steder som Jodhpur, Udaipur, Chittor og Jaipur. Gå ikke glipp av templene i Khajuraho, en gave fra India til verden.

Maharaja – Express
Denne togreisen tar deg på en himmelsk tur med sublim luksus, som er oppløftende for ditt hjerte, sinn og sjel. Hver av de fem togturene er på sin egen måte eksklusiv. Destinasjonene som inngår i turene er blitt valgt med sikte på å gi den aller beste innsikt i Indias rike kulturarv og historiske fortid. Maharaja – Ekspressens turer dekker de mest fremtredende turistdestinasjonene i det nordlige og sentrale India, inkludert de glitrende byene og tettstedene i Rajasthan, de arkeologiske underverkene i Maharashtra, de forheksede stedene i Madhya Pradesh og mirkalbyen Agra i Uttar Pradesh. Utfluktene utenfor toget er nøye planlagt med tanke på gjestenes komfort og luksus. De makeløse underverkene inkludert i reisen er påminnelser om den rike kulturarven India er velsignet med!

Velg mellom følgende reiser: Indias Edelsteiner, Indias Arv, Indisk Panorama, Indisk Prakt og Indias Skatt.

Andre togreiser som er verdt å få med seg:

Himalayan Queen
For å unngå den verste varmen om sommeren flyttet britene i kolonitiden administrasjonen fra New Delhi til fjellbyen Shimla. Denne togreisen ble innviet i 1903 og går fra Kalka, gjennom 102 tunneler og over 862 broer, opp til Shimla på 2000 meter over havet. Strekning: Kalka – Shimla. Lengde: 9,5 mil. Reisetid: 5 timer.

Toy Train
Et nett, lite lokomotiv med et søtt leketøyaktig togsett står med dampen opp på stasjonen i New Jalpaiguri. Du befinner deg på sletten nord i vest – Bengal. Toget øker farten og kjemper seg fram på den smalsporede skinnegangen, oppover mot Himalaya, til tebyen Darjeeling. Det går ikke fort, men utsikten over terrasselandbruket og den snødekte, høye Kanchenhunga på 8586 meter, er mektig. Strekning: New Jalpaiguri – Darjeeling. Lengde: 9 mil. Reisetid: 7 timer.

Delhi Jaisalmer Express
Ta toget til ørkenen. Stig om bord i toget i hovedstaden om ettermiddagen og reis via byer med store murer rundt – over Aravallifjellene og gjennom Tharørkenen – til eventyrbyen Jaisalmer, med ankomst neste formiddag. Har du flaks, vil du se ville kameler som løper om kapp med steppeløpere langs sporet. Strekning: Delhi – Jaisalmer. Lengde: 92 mil. Reisetid: 18 timer.

Darbhanga Express
Fra Indias økonomiske senter til dets åndelige ditto. Gjør som seks millioner pilegrimer: Valfart til den hellige byen Varanasi ved elven Ganges. Togturen fra Mumbai går tvers over subkontinentet og byr på utsikt over mange slags landskap: fjell, frodige sletter, halvørken og skog. Strekning: Mumbai – Varanasi. Lengde: 188 mil. Reisetid: 25 timer.

Kerala Express
De 300 milene fra hovedstaden i nord til Keralas administrasjonssenter Trivandrum i sør tar sin tid – mer enn to døgn! De første timene skuer du over gulbrune hveteåkre, det siste stykket over kokospalmer og lyse sandstrender. Toget tar deg gjennom flere klimasoner. Strekning: Delhi – Trivandrum. Lengde: 304 mil. Reisetid: 51 timer.

Togreise i India lar seg fint kombinere med sol og bad i Goa eller Kerala.

Pin It on Pinterest