Tog gjennom Afrika

– På spor av luksus!

Toget tøffer gjennom et vakkert slettelandskap. Utenfor vinduet kan du se antiloper som gresser eller bykser av sted. Landsbyer, giraffer og tomme vidder. Mektige fjell og historiske steder. Krystallglassene er fylt med den beste vin. Springbukksteken smelter i munnen. Kupeen består av mahognivegger og en stor myk dobbeltseng. Fra et velkledd orkester fylles rommet av myke toner. Servitøren spør om glasset må fylles. Du lener deg tilbake i en myk lenestol og nyter øyeblikket.
Det er ikke snakk om NSB mellom Oslo – Trondheim, så absolutt ikke. Nei, det er snakk om togreise i Afrika. Toget du sitter på er et av verdens mest luksuriøse – sørafrikanske Rovos Rail.

Rovos Rail er et elegant luksustog, trukket av gamle damplokomotiver. Det tar de reisende med på en spektakulær reise gjennom noen av sørlige Afrikas mest fantastiske områder. I tillegg til ruten mellom Pretoria og Cape Town, går Rovos Rail til Kruger nasjonalpark og KwaZulu – Natal, Victoria Falls, langs Garden Route, til Namibia og – Afrikas flotteste jernbanereise – til Dar Es Salaam i Tanzania. De tilbyr dessuten en spesiell golfsafari.

Dudunk – dudunk – dudunk… Bagasjen er levert i kupeen, du er ønsket velkommen om bord med en gjestfrihet som kjennetegner Afrika, solen skinner og eventyret venter. En togreise gjennom det fascinerende kontinentet lokker av flere grunner: Den unike opplevelsen av å reise med tog. Stillheten og den rytmiske dunkingen fra skinnegangen. Landskapet som flyr forbi utenfor vinduet. Variasjonen i naturen. Betjeningen. Maten. Servicen. Medpassasjerene. Det historiske aspektet. Ikke minst gleden av å vite at hver dag venter et nytt eventyr.

Luksustoget tar luksuspriser, men så er da også alt inkludert. Fremragende måltider, de beste sørafrikanske vinene, utflukter og ypperlig service. Det eneste unntaket er kaviar og fransk champagne.

Togturene innbefatter alt fra to – døgns reiser mellom Cape Town og Pretoria til 15 dager fra Cape Town til Dar Es Salaam.

I tillegg kommer det litt mer beskjedne Shongololo Express, ikke like luksuriøst og i en lavere prisklasse, men opplevelsene er like spektakulære. Togreisene varer mellom 12-15 dager og tar deg gjennom Sør-Afrika, Namibia, Swaziland, Mosambik og Zimbabwe. Det er også en egen golfsafari.

Med på toget er en rekke minibusser som kjører gjestene ut til de fremste attraksjonene. Hver dag er det noe nytt å velge mellom. Hver natt går turen videre. Det er artig, festlig og mye billigere enn luksustoget Rovos Rail. De er femstjerners med en pil som peker oppover. Shongololo er solid og borgerlig – og en fantastisk måte å oppleve Afrika på.

Inkludert i prisen er overnatting, frokost og middag og et bredt utvalg utflukter. Lunsj og drikke betales utenom.

Både Rovos Rail og Shongololo Express kan fint kombineres med noen dager i Cape Town, Victoria Falls, strandferie eller flere safariopplevelser.

En togtur i Afrika hensetter deg til svunne tider og er en reise du aldri kommer til å glemme!

Pin It on Pinterest