Togturer

– La turen gå på skinner!

Det er noe helt eget med togreiser. Du lener deg tilbake i setet og ser verden suse fordi. I hånden har du enten et glass champagne eller en god bok. Sjelen henger med i svingene og stresset fra sikkerhetskontrollen og jakten på rett gate på flyplassen er borte. Når du reiser med tog våkner du opp på et nytt sted hver dag, uten å ha måtte pakket kofferten igjen. Gamle og vakkert restaurerte vogner med komfort og god service frakter deg fra sted til sted.

Bo kongelig på tog gjennom India på Wheels of Palace, Royal Rajasthan on Wheels og Maharajas Express. Du kan velge mellom flere ulike reiser, som alle tar deg til verdenskjente attraksjoner og severdigheter. Om vanlige tog er for store eller for raske for deg, kan du prøve «Toy Train». Dette lille toget tar seg frem på smale skinneganger og går fra Darjeeling til Siliguri. Toget har vært i drift siden 1881, og er en minneverdig opplevelse.

Oppfyll drømmen om Afrika fra togsettet  med stil! Lek oppdagelsesreisende med luksusselskaper som Shongololoekspressen og Rovos Rail, som tilbyr de mest eksklusive og episke togturene i det sørlige Afrika. Velg mellom de mektige Victorafallene, ørkendynene i Namibia, safaristopp i Kruger nasjonalpark og vingårder i Sør – Afrika. Har du litt lavere reisebudsjett er Shosholoza Meyl – toget som går mellom Cape Town og Johannesburg er godt alternativ.

Toget har alltid hatt en stor betydning i USA. Under siste halvdel av 1800 – tallet var det toget som bandt Amerika sammen. Vi har alle sett westernfilmer med scener fra tog som blir ranet eller hvor andre spennende hendelser utspiller seg. Selv om USA i dag er bilens land, er det en flott opplevelse å reise med tog. Toget tar deg til storbyene og de mest populære attraksjonene. Hopp om bord på California Zephyr (Chicago – San Francisco), Southwest Chief (Chicago – Los Angeles), City of New Orleans (Chicago – New Orleans) eller Coast Starlight (Seattle – Los Angeles). Hva med togtur i magiske og spektakulære Alaska?
Det er også kortere strekninger, som New York – Boston eller New York – Washington.
I USA er det store muligheter for en behagelig togreise hvor du selv bestemmer hvor og hvor lenge.

Pin It on Pinterest