Tiger Safari

– Møt Shere Khan fra Jungelboken!

Du befinner deg midt i Jungelboken, og kommer ridende på en elefant i grålysningen. Fra toppen av det majestetiske dyret spaner du etter skygger, lytter til hjortenes varsellyder og du mener du har skimtet en hvit haletipp i mannshøyt gress. Så ligger de plutselig der, to tigre, makelig utstrakt på en seng av løv, og uten å bry seg om din entusiasme.

Alt føles så uvirkelig. Tigre! Dette er jungelens ypperste vesen. Den ligger der lys levende og puster rolig i morgenstillheten. Gjesper litt, strekker de store potene fremfor seg og krummer ryggen. Kaster et blikk i din retning og innser at du ikke er interessant og ser deretter bort. Øyeblikket og møte med tigrene er en åpenbaring, en sjelden opplevelse. Disse mektige kattedyrene er like uvirkelige som Den avskyelige snømannen og like kraftfull som enhjørningen. Bare at tigrene er virkelige!

I India er det to reservater som er kjent for sin tigerbestand: Bandhavgarh og Ranthambore. Bandhavgarh er meget spesiell, og reservatet har antagelig flest tigre i verden.

I 1972 inngikk WWF og den indiske regjering et samarbeid, Project Tiger, som skulle sikre tigerens overlevelse. De siste hundre årene har 97 prosent av all verdens tigre blitt utryddet. I dag er det mellom 3200 og 4000 tigre igjen i verden. Siden 1960 – tallet har Bandhavgarh og naboparken Kanha vært hovedaktører i landets ambisiøse tigerprosjekt.

Bandhavgarh ligger midt i India, og det tar tid å komme seg til parken. Men det er verdt reisen – og du kommer garantert ikke til å angre!

Alternativt kan dere velge Ranthambore, som ligger nærmere Delhi og Agra. Tigersafari er en unik opplevelse her også.

Husk at uansett hvilken park du velger, er det ikke sikkert tigeren viser seg for deg. Jungelen og safarien er en opplevelse i seg selv, med eller uten et møte med dette majestetiske dyret.

Pin It on Pinterest