Kjør-Selv-Safari

– Her kan du kjøre rundt i egen bil!

I enkelte av våre destinasjoner er det mulig å leie bil og kjøre rundt i nasjonalparkene selv. Et par pumbaer, en håndfull impalaer, noen bavianer som leker i veikanten og en flokk med sebraer. Du har kjørt rundt i parken i timevis, beundret den vakre naturen og speidet overalt etter dyr. Tålmodigheten er fortsatt en del av kjøreturen, for du bærer fortsatt med deg håpet om å se De fem store.
Safari i egen bil er en fantastisk opplevelse, men den innebærer også en del spørsmål: Hvordan passere en løve i veien? Eller rygge fra et grettent neshorn?
Her er parkene du kan fint kan kjøre rundt i på egen hånd:

Krügerparken, Sør – Afrika
En av verdens flotteste nasjonalparker. Parken har den største variasjon av ville dyr i Afrika. Dette er ikke en park du ser på en dag – eller en uke. Krüger er lett tilgjengelig med bil, med 850 kilometer med asfalterte veier, 1444 kilometer grusveier, gode kart og overflod av overnattingssteder. De fleste besøkende holder seg i den sørlige delen, der det er flest overnattingstilbud og stor tetthet av kattedyr. Den midtre delen er særlig kjent for sine mange elefanter, og i nord er det nesten ingen andre turister og et rikt dyreliv.
Det er ingen grunn til å stoppe med et par dager i Krügerparken. Lei bil med telt på taket og legg av gårde!

Hluhlue Umfolozi, Sør – Afrika
Sør – Afrikas eldste nasjonalpark er et av verdens beste steder for å se neshorn. Det er faktisk takket være innsatsen her i parken at hvite neshorn ikke er utryddet. Rundt 1900 var det bare 20 hvite neshorn igjen i parken. I dag streifer det 16 000 av disse panserlignende kolossene rundt, til stor glede for besøkende. Parken er hjem til verdens største bestand, og herfra flyttes mange av dyrene til andre parker for å øke bestanden.

Hwange, Zimbabwe
Dette er Zimbabwes største og eldste nasjonalpark, og et av de største viltområdene som tillater fri ferdsel for dyrene helt fra Okavango. Parken ligger bare to timer fra Victoria-fallene, og er lett tilgjengelig for deg som vil kjøre egen bil. Høysesongen er juli til august.

Luangwa, Zambia
South og North Luangwa nasjonalpark ligger ved Luangwa – elven, og er det beste området for dyretitting i hele Zambia. Den sørlige delen av parken er best egnet for safari på egenhånd, i den nordlige delen passer det best med fottursafari – og det legger begir du deg ikke ut på alene. Da må du ha med en guide.

For å få mest mulig ut av Kjør – Selv – Safarien bør du ta noen forhåndsregler:
Kjør sakte. Du kan kjøre i 5 kilometer i timen og fortsatt gå glipp av leoparden i buskene. De er umulige å se, så vær på vakt.
Vær forberedt. Les dere opp på forhånd om hvor de forskjellige dyrene liker å holde til. Leoparder er gjerne oppe i trærne om dagen, løvene ligger i skyggen under et tre eller en busk og gepardene kan godt finne på å jakte. Jo senere på dagen det er, jo større sjanse for at dyrene trekker til vannhull eller elver.
Velg småveier. Kjør mest mulig på småveier, da unngår du at andre biler har skremt bort dyrene allerede. Så får dere også en bedre følelse av naturen. Skulle dere ramle over en løveflokk, er det også større sjanse for at dere er alene med dem i noen minutter før neste bil ankommer.
Tenk smått. Sett pris på de små tingene. Ta deg tid til å beundre marabustorkene, de rare termittuene og de vakre lillafargene på en savanneråke.
Møt en guide. Har du aldri vært på safari før kan det være lurt å leie en guide en dag først. Da får du en bedre og mer lærerik opplevelse, og du kan pumpe guiden for tips og informasjon.
Bestill bil, overnatting og inngang til parkene på forhånd. Ikke la turen bli ødelagt over at det er fullt på lodger, leiebilen ikke leveres eller at du ikke får tilgang til parken. Kontakt oss så hjelper vi deg med forhåndsbestilling – så alt du trenger å gjøre er å konsentrere deg om kjøringen!

Husk at du er på dyrenes territorium og dyrene har alle rettigheter!

Pin It on Pinterest