Hvor ser du hvilke dyr?

– Kom og hils på meg!

Bøffel
Et av de minst  truede dyrene i Afrika, og det finnes nærmere en million av dem spredt over kontinentet sør for Sahara. Likevel er det ikke mange steder du kan se store flokker av bøfler lenger. Kidepo Valley nasjonalpark i Uganda er det beste stedet å beundre de store, majestetiske og imponerende bøffelflokkene. Opptil flere tusen av disse bedagelige og svære dyrene danner enorme flokker på flere tusen. Parken er kåret til Afrikas beste av National Geographic.

Elefant
I Amboseli nasjonalpark i Kenya er det store flokker, og den røde leirbunnen gir elefantene en ekstra piff. Nybadet,  rød elefant i solnedganger magisk. Legg til en snødekket Mount Kilimanjaro i bakgrunnen, så kan det knapt bli bedre.
Andre alternativer er Krugerparken og Maputo i Sør – Afrika.

Gepard
Den raskeste, smidigste og mest elegante av kattedyrene er overraskende lett å se. Den skjuler seg nemlig ikke om dagen slik løver og leoparder gjør. Geparden kan akselerere til 100 km/t på tre sekunder og har en toppfart på 120 km/t. Dette vakre dyret kan observeres i Kenya i Samburu nasjonalpark og verneområdene Olare Orok og Ol Kineyi nord for Masai Mara.

Gorilla
Verdens nest største primat lever i skogene på grensen mellom Uganda, Burundi og Rwanda. I de skogkledde åssidene i Bwindi nasjonalpark i Uganda, som er hjem til nærmere halvparten av verdens 880 fjellgorillaer, får du en uforglemmelige opplevelse i møtet med King Kong. Et annet alternativ er Parc Nacional des Vulcans i Rwanda.

Leopard
Leoparden er den mest sky av alle kattedyrene, og den som er vanskeligst å finne. Spesielt om du er på egen hånd. Den flekkete katten trives best i trærne, og gjemmer seg i busker og kratt.
Sabi Sands Game Reserve i Sør – Afrika ansees som et av verdens aller beste steder for å se leopard. Her er det nesten «leopardgaranti».  Naboreservatet Mala Mala er også leopardland.

Løve
Drømmer du om å se løver som jakter eller løveunger som velter sine mette mager i solen, reiser du til Porini Lion Camp i Olare Orok rett nord for Masai Mara. Stedet er flere ganger kåret til verdens beste sted å se kattedyr – spesielt løver. Masai Mara er også et utmerket sted. Vil du se de helt unike treklatrende løvene, velger du Queen Elizabeth nasjonalpark i Uganda.

Neshorn
Neshornet er det mest truede av De fem store, og fortsetter i økende grad å bli drept for sitt verdifulle horn. I Masai Mara skal det visstnok bare være syv hvite neshorn igjen, så ille er det.
Reiser du til nasjonalparken Hluhluwe – Umfolozi i Kwazulu Natal i Sør – Afrika, kan du nesten ikke unngå å se de store panserlignende kjempene. Er du riktig så heldig, ser du også sort neshorn.
Lake Nakuru nasjonalpark og Lewa Wildlife Conservancy  i Kenya er også et utmerket sted å observere hvitt neshorn.

Villhund
De utrydningstruede villhundene er blant erfarne safarielskeres favorittdyr. Det finnes bare rundt 3000-5500 villhunder igjen i det fri, og de er vanskelig å se. For å se disse rovdyrene legger du turen til Laikipia og Samburu nasjonalpark i Kenya.

Pin It on Pinterest