Bilfrie safarieventyr

– Aktiv safari mellom dyrene uten bil!

Skulle bilsafari i lengden føles noe passivt, er det mulighet for å strekke på beina og utforske savannen til fots. Det er vanligvis forbudt å ferdes til fots i nasjonalparkene, men en del steder blir det arrangert unike vandreturer blant Afrikas ville dyr. Eller se landskapet og dyrene fra luften, når du svever over i en luftballong. Kanskje foretrekker du sykkelsetet?

Mana Pools, Zimbabwe
Et av de beste stedene i Afrika å komme nær elefanter, både til fots og med kano eller motorbåt.
Området ligger langs den nedre delen av Zambezielven, der elvesletta utvider seg til et stort område av sjøer etter regntiden. Etter hvert som sjøene gradvis tørker ut og forsvinner, lokkes mange dyr inn i området på jakt etter vann. Dermed er Mana Pools et av Afrikas beste steder for viltobservasjoner. På en fotsafari har du store muligheter for å se løver, flodhester, leoparder, krokodiller, elefanter og bøfler.

Lewa Wildlife Conservancy, Kenya
Reservatet trollbinder sine besøkende med sine store sletter og Mount Kenyas vakre topp som synes godt i dette terrenget. Safari til fots er en fantastisk opplevelse i seg selv, men føler du at du ikke kommer tilstrekkelig nær de store dyrene, kan dette løses på andre måter. For det går imidlertid fint med hest, og du vil befinne deg bare noen armlengders avstand fra sebraer og giraffer.

Hluhluwe – Imfolozi, Sør – Afrika
Sør – Afrikas eldste nasjonalpark er et av verdens beste steder å se neshorn. Fotturer på opptil fem dager arrangeres, og passer utmerket for deg som vil komme litt bort fra alt og alle og strekke på beina. Når du har elefanter, neshorn og løver tett på deg, oppfyller det drømmen om safari i Afrika.
Turene skjer med enkel servering og camping. Det er også mulig å bli med på en kortere fotsafari, som varer noen timer. Minnene varer for alltid.

Masai Mara, Kenya
Safari blir aldri helt den samme etter at du har prøvd det i ballong. Det ene øyeblikket svever du høyt over tretoppene. I det neste har ballongen steget og forvandlet savannens dyr til maur på en skogsti. Når du lander venter en champagnefrokost i villmarken. Bedre enn dette kan ikke livet bli.

Hell’s gate, Kenya
Sykling er ikke akkurat det du forbinder med safari, men i Hell’s Gate nasjonalpark er det faktisk mulig. Parken er hjem til en stor del av savannens fredlige beboere, som sebraer, gaseller, giraffer, antiloper, bøfler og bavianer. Det er ganske unikt å komme så tett på disse vakre skapningene. Sykkelsafari gjør du på egen hånd, for Hell’s Gate er en av de få parkene du kan oppleve uten guide.

South Luangwa, Zambia
Ingen motorlyd. Ingen beskyttelse fra bilen. Bare deg og en ranger. Midt mellom løver, bøfler og elefanter. Du befinner deg på fottur gjennom villmarken, og er tett i hælene på en løveflokk. Fotsporene viser at det ikke er lenge siden de passerte gjennom området. Til fots oppdager du en ny verden, og du lærer om naturen rundt deg og blir ett med det vakre landskapet.

Pin It on Pinterest