Mat og drikke

– Uten mat og drikke duger helten ikke!

Mat og drikke er en essensiell del av enhver reise. Det er mye lettere å utforske storbyen, vandre i fjellene eller humpe av sted i en safaribil når magen er full og tørsten er slukket.

En kulinarisk reise gir deg en sjanse til å komme tettere den lokale kulturen og lære mer om landet. Ofte er kokkene villig til å lære bort et triks eller to, og du kommer hjem med nye ideer om hva du skal servere venner i neste middagsselskap.

Duften av mat som tilbredes under åpen himmel eller som siver ut av kjøkkenet i den lille restauranten, skaper en avslappet og munter stemning. En øl eller glass med vin gjør godt mens du venter.

På menyen står det amerikanske hamburgere med pommes frites, alligator, gumbo eller ribbe. I Sør – Afrika deltar du på en ekte Braai og det er kudu, strutse – og antilopebiffer som serveres. På Island ligger en illeluktende aroma tykk over Kæstur hákarl, eller råtten hai som du sier på norsk. Rakefisk lukter som en søt parfyme i sammenligning. Gammelost er som frisk tannkrem i forhold til råtten hai. Så hvorfor i all verden skal du da spise råtten hai? Tja, det er en artig opplevelse, minneverdig og noe å snakke om rundt middagsbordet hjemme. I tillegg så er det en fin unnskyldning for å ta seg en dram, nærmere bestemt den islandske Svartedauden.

I Polen kan du spise på melkebarer, et folkekjøkken under kommunisttiden, eller nyte en utsøkt fem – retter på en av de bedre restaurantene. Hva med å spise i komplett mørke? Du velger menyen og en servitør med infrarøde briller geleider deg til bordet. Her stimuleres virkelig smakssansene.

Spis på restaurant eller finn en koselig liten kafé. Avlegg besøk på en vingård eller tre, del et måltid med en polsk familie eller blir med i fellesskapet blant de lokale i Kenya. Cowboy måltider eller jødiske helligdager med deres retter i Israel.

Uansett hvilken destinasjon du velger, kan vi hjelpe deg med å slukke sult og tørst. Vi kan skreddersy en ren mat og drikke reise, eller du kan kombinere en kulinarisk reise med andre severdigheter og opplevelser.

Pin It on Pinterest