Kjør selv i Sør – Afrika

– En kontrastfylt og opplevelsesrik reise!

Du har lagt Cape Towns bystemning bak deg og snart åpenbarer det seg en slående vakker natur med gylne fjell, langstrakte vinmarker og øde bondeland. Den mest populære ruten er naturligvis Garden Route, men Sør – Afrika har flere andre alternativer som er minst like flotte.

Route 62, som også kan kombineres med Garden Route, svinger innom trange fjellpass, landets portvinhovedstad Booplas og historiske strutsefarmer. Bortenfor de forgylte vinmarkene i Stellenbosch og Paarl ligger det endeløse innlandet og venter på å bli oppdaget. Route 62 går i hovedsak langs riksvei 62, derav navnet, og er mye mindre kjent enn kystruten (Garden Route).
Garden Route er, som navnet tilsier, et blomsterparadis med vakre laguner og kilometerlange strender vekslende med bratte fjell som stuper loddrett ned i havet – og imponerende skoger. Paradiset er innrammet av fjellkjeden Outeniqua litt inne i landet. Stopp underveis bør inkludere Mossel Bay, Oudtshoorn og Plattenberg Bay.

Sør – Afrika er for mange synonymt med safari, og her er det fullt mulig å dra på safari i egen bil i de parkene. Et par pumbaer, en håndfull impalaer og noen vakre sebraer. Du har kjørt rundt i parken og det er bare å smøre seg med tålmodighet i håp om at De fem store skal vise seg.
Safari i egen bil er en fantastisk opplevelse, men den innebærer også en del spørsmål: Hvordan passerer du en lat løve i veien? Eller rygger fra et grettent neshorn?
Gjør – det – selv safari kan oppleves i den verdensberømte Kruger nasjonalpark eller om du ønsker en safari nesten uten mennesker, Hluhluwe – Imfolozi Game Reserve.

For deg som ønsker å bestemme reiseruten og innholdet selv, tilbyr vi en Kjør – Selv – pakke hvor det kun er bestilt fly og leiebil. Resten av oppholdet og reisens innholde bestemmer dere selv.
Det andre alternativet er vår Komplette Kjør – Selv. Her er fly, leiebil og overnatting bestilt på forhånd. Om ønskelig kan vi også bestille utflukter og aktiviteter. Med andre ord så er bare kjøring overlatt til deg. Dermed slipper dere å tenke på hvilke severdigheter dere burde hatt med eller bekymre dere om å finne et sted for natten.

Sør – Afrika har et velutviklet og ikke minst svært naturskjønne veier. Dermed er landet en drøm å utforske på fire eller to hjul. Du kan enten pakke bilen med hva du trenger og sette barna i baksetet, for i Sør – Afrika kommer de ikke til å kjede seg en eneste mil. Eller du kan velge å oppleve dette naturskjønne landet med to hjul i svingene: På motorsykkel får du en helt unik opplevelse.
Husk at det er venstrekjøring i Sør – Afrika. Leiebilen kan hentes ett sted og leveres ett annet slik at du ikke er bundet til å kjøre tilbake til startpunktet. Dette åpner for større reisevalg og mer frihet.
Det er heller ikke mangel på overnattingssteder, i alle priskategorier.

Sør – Afrika er en godtepose av en feriedestinasjon – og en sann drøm å utforske på to eller fire hjul.

Pin It on Pinterest