– Smaken av juletradisjon!

Krakow er den perfekte byen å gjøre årets juleshopping i. Hit kan du reise både på jentetur og kjærestetur. I denne byen får du en god blanding av kultur, shopping, vakker natur, nydelig mat og ferie. Krakow er kåret til en av verdens vakreste storbyer, og den er hjertet i polsk kultur og historie.

Gatelysene er tent, julegrana pyntet og snøen ligger hvit på hustakene og i gatene. Varehusene blinker i julens farger og vinduene er fulle av varer og nisser. Små og store boder er satt opp og tilbyr alt mulig som kan pakkes inn og gis bort. Duften av bakevarer fyller nesen, og ørene  fryder seg når de hører de tradisjonelle julesangene vi alle har vokst opp med.

Julekrybbene i Kraków er verdenskjente. Tradisjonen med å lage krybber kommer fra juleevangeliespill som Frans av Assisi skal være opphavsmann til. Krybbene forener elementer fra barokkens malerkunst og folkelegender, og er ofte miniatyrer av kjente historiske bygninger i byen. De vakreste julekrybbene blir i juletiden presentert på torget Rynek Glówny.

Hver desember forvandles sentrum av Kraków til et eget lite «nisseland». Markedet sprer julestemning over hele byen, som glitrer av lys i de snøhvite gatene. Dette er en flott tid å tilbringe sammen med venner og familie, og fullføre julehandelen.

Både besøkende og polakker er meget begeistret over nettopp julemarkedet. På Markedsplassen (Rynek Glówny) finner du det årlige julemarkedet, som har vært arrangert siden 1994. Boden er overfylt av varer av all slags rariteter og suvenirer som minner deg om jul og om Polens tradisjoner og merkevarer. Handelsbodene selger selvfølgelig også mat og drikke, og duften av polske juletradisjoner henger i luften og vibrerer i nesen. Prøv et glass Galicyjski grzaniec, en lokal vin, som gir deg en varmer godt på en kjølig desemberdag.
Stemningsfullt er det til de grader, og her kan du kjøpe julegavene til venner og familie for en langt rimeligere penge enn hjemme.

Unike Reiser arrangerer en helt spesiell juletur til Kraków, med besøk på julemarkedet, lokale retter og drikke, besøk på en fabrikk som lager julekuler (og du kan selvfølgelig lage din egen) og et besøk på en bondegård med julemat og lokal underholdning. Reisen avsluttes i Zakopane hvor gode matretter serveres i en tradisjonell koliba (fjellhytte).

Vi kan varmt anbefale å tilbringe førjulsdagene i vakre Kraków – hvor du helt sikkert kommer i julestemning!

Pin It on Pinterest