Historiske reiser

– «De som ikke husker fortiden, er dømt til å gjenta den»
(George Santayana)

Historie er rett og slett fortellingen om det som har skjedd. Den beste måten å lære om dette, er selvfølgelig å gjenoppleve hendelsene akkurat der de skjedde.
Du kan lese om historiske hendelser og beskrivelser av stedene, men ikke noe er bedre enn å se, høre, lukte og føle stemningen fra fortidens svunne tid.

Våre reiser gjennom historien gir deg sjansen til akkurat dette. Kombinert med lokale severdigheter, god mat og drikke og fine overnattingssteder, er disse reisene en utmerket kombinasjon av historie, kultur og kunnskap slik at du selv kan skrive din historie inn i reiseboken.

I Polen kan du gjenoppleve hendelser andre verdenskrig. På Westerplatte, Gdansk falt de første skuddene som kastet verden inn i en ny verdenskrig. Gettoene i Warszawa og Kraków var jødenes oppsamlingssted før de ble deportert til utrydningsleirene. I Auschwitz – Birkenau står du ansikt til ansikt med nazistenes grusomheter. Du kan følge fagforeningen Solidaritets kamp om frigjøring og kommunismes fall.

Island reiser du i våre forfedres (vikingenes) fotspor med besøk i et langhus, steder beskrevet i de islandske sagaene, ekte vikingmiddager og kamper, mjød og vikingskip.

Sør – Afrika gjenforteller kampen mot Apartheid. Gå i fotsporene til Nelson Mandela og følg hans reise fra Robben Island til president.

USA lokker med slagmarkene fra borgerkrigen, musikalske reiser i Det dype sør og kampen om borgerrettigheter. La tonene fra blues, rock ‘n’ roll og jazz lede deg i jakten på historien om Elvis, Johnny Cash, B.B. King og Robert Johnson og følg deres vei mot berømmelse og legendestatus.

Et Cuba i endring har ikke helt gitt slipp på sitt kommunistiske styre, og Fidel Castro og Che Guevara har satt sine spor over hele øya. Dermed ligger kombinasjonen godt til rette for en herlig karibisk blanding av historie, musikk, rom og lekre strender.

I Egypt skuer faraoene tause utover det som en gang var deres kongerike. Hieroglyfenes fortellinger kommer til live fra veggene i templer og graver. Pyramidene holder fortsatt på sine hemmeligheter. Nilen renner gjennom landet og gir liv til landet. De eldgamle faraoene lever den dag i dag.

Om hendelsene kanskje ikke er virkelige, så lever nå myten om Dracula i beste velgående. Romania er vampyrenes hjemsted, og du kan høre mer om de blodtørstige skapningene i Romania. Med sine slott og ville natur, er det ikke rart at historien om mennesker som drikker blod og ikke tåler hvitløk, kom til live akkurat her.

Det skjedde i de dager… I Israel. Det lille landet byr på så mye historie at det er vanskelig å velge. Fra Moses til Jesus til Tempelriddere og arabiske erobringer. Landet er samlingspunkt for verdens religioner og åsted for mang en historiebok.

Konrad Adenauer sa følgende: «Historien er summen av alt som ikke burde ha hendt», men det er ingen grunn til at du ikke skal gjenoppleve den med oss.

Pin It on Pinterest