Bryllupsreise i Tanzania

– Bryllupsreise i et svimlende stort og vakkert land!

Tanzanias natur er Afrikas svimlende storhet i full utblåsning. Vidstrakte sletter, baobabskog og utdødde vulkaner. Verdens største flokk av gnuer og sebraer og Afrikas høyeste fjell. På den store, flate Serengeti – savannen blander kamelgylne impalaer seg med fengselsstripede sebraer. Et par giraffer har søkt skygge under et akasietres flate krone, mens flodhestene kjøler seg av i elven. Kun de lyserøde øynene og nesebor stikker opp av det uklare vannet. Den ser godmodig ut, men du skal ikke ha lest så altfor mange bøker om Afrika for å unngå å få med deg at den er den største drapsmaskinen blant Afrikas dyr.

I Tanzania finner du noen av Afrikas største og absolutt mest spektakulære nasjonalparker. Hver og en av dem har noe spesielt å by på. I Tarangire nasjonalpark driver flokker på hundrevis av elefanter rundt mellom parkens kjempestore baobabtrær. På bunnen av Ngorongoro – krateret går en overflod av dyr rundt mellom hverandre. Fra elefanter, bøfler og neshorn til løver, sebraer og flodhester. Det er også det ikoniske Kilimanjaro. som med sin snødekkede topp og enkle kjegleform tårner opp midt på det flate høylandet. Den evige snø og isblå glinser på toppen av Kilimanjaro og fremstår som litt av et mirakel når du befinner deg på ekvator.
Så er det selvfølgelig «moderskipet» blant øst – Afrikas nasjonalparker, den fantastiske Serengeti, hvor du finner verdens største flokker av ville dyr. Den berømte Serengeti nasjonalpark er en del av Ngorongoro-/Serengeti-/Masai Mara – økosystemet, som samlet utgjør 30 000 kvadratkilometer. Her befinner over to millioner gnuer og en million andre dyr seg på en stadig årlig, vandring, hele 3500 kilometer, i verdens største migrasjon av pattedyr.
I det sørlige Tanzania ligger det utemmede og oversette Selous Game Reserve. Her er terrenget vilt og dyrene sky. Det antas at Selous rommer flere elefanter enn noe annet reservat i verden (mellom 60 000 – 70 000). Det samme gjelder flodhester, bøfler, sabelantiloper, løver og afrikanske villhunder. Men så har dyrene også astronomiske 55 000 kvadratkilometer å boltre seg på. Selous er Afrikas største viltreservat.

Hele 53 000 kvadratkilometer av Tanzania er dekket av innsjøer: Den vakre Tanganyikasjøen, som danner grensen til Kongo, og er en av verdens, biologisk sett, mest mangfoldige sjøer.  Malawisjøen i sørvest, og halvparten av verdens nest største sjø, Victoriasjøen.

Langs den 1400 kilometer lange kystlinjen er det korallrev med et mylder av fargestrålende fisk.
Ettermæle fra gamle oppdagelsesreisende. Slavemarkeder og sultanpalasser. Stone Towns krokete gater og slitte husfasader. Paleer, hvor kjempemessige tredører er bygget som beskyttelse mot angripende elefanter. På Tanzanias østkyst er du hovedpersonen i en historisk røverroman. Det er her du finner Dar Es Salaam, en tilbakelent og sjarmerende afrikansk storby. Palmer og sandstrender er en integrert del av byen og blander seg  med travle handlegater og livlige markedsplasser.

Så er det Zanzibar, med sine perfekte, hvite strender og korallrev. Et varmt og solrikt klima året rundt. Hvor duften av krydder henger i nesen, lyden av bølgene som slår innover land sitter behagelig i ørene og du trekkes inn i den livlige kulturen. Natur og hav. Avslapning og opplevelser. Øyene Pemba og Mafia lokker også besøkende med sine flotte strender og krystallblått hav, som er utmerket for de som vil utforske livet under havoverflaten. Her er det mindre turister, og opplevelsen er mer genuin enn på den større og mer besøkte Zanzibar.
Zanzibar, Pemba og Mafia er perfekte destinasjoner å avslutte en innholdsrik ferie i Tanzania på.

Oppdag Tanzania du også – du blir forbløffet over hvor mye landet har å vise frem!

Pin It on Pinterest