Yoga

– Velvære for hode, kropp og sjel!

Yoga beskrives som «et svært mangfoldig fenomen». Tross mangfoldet er det likevel noen fellesnevnere. Yoga handler om konsentrasjon og fokusering, om å ta kontroll over eget mentalt og kroppslig liv, slik at sansebegjær og mental aktivitet faller til ro og til syvende og sist opphører. Målet med yoga er å skape ro, fokus og konsentrasjon, og å oppnå stillhet og uforanderlighet.
India er et land med lange tradisjoner innen meditasjon, spirituell energi og yoga. Ta det et skritt lenger enn yogatimene på helsestudioet, og få et dypere innblikk i både religionen og filosofien, kombinert med opplevelser, storslått natur og reiselyst.
Turen går selvfølgelig først til Dehli, for hva passer vel bedre enn et besøk ved graven til Mahatma Gandhi? Delhi er full av kjente og interessante attraksjoner som du også får oppleve. Deretter tar du toget til Dehadrun, og det å kjøre tog i India er alltid en opplevelse i seg selv.

Ved foten av Himalaya, langs elvebankene til den hellige elven Ganges, ligger byen Rishikesh. Du befinner deg nå i den første av de hellige byene Ganges passerer, og byen er ofte kjent som «Yogaens hovedstad». Historien forteller at når du mediterer her i Rishikesh, vil du komme et steg nærmere Moksha, også kjent som nirvana. Dette er et viktig begrep innen flere religioner, og innebærer læren om samsara og at mennesket hele tiden gjenfødes.  Likeså om du bader i den hellige elven som renner gjennom byen. Stemningen er rolig, avslappende og alt ligger til rette for en spirituell opplevelse. Hva er vel bedre enn å våkne tidlig om morgenen, rusle ned til elvebanken og meditere, omringet av fjell, frodig natur og gamle templer? Yoga blant fossefall, tropisk skog og fuglesang er en fornøyelse for kropp og sjel.

I Jaipur utfører du yoga på hotellets flotte område, velegnet til nettopp dette. Du får muligheten til en ridetur på elefanter, og selvfølgelig et besøk på palasset og Jantar Mantar, kanskje det mest kjente og velbevarte astronomiske stjerneobservatorium i India. Inntrykkene du har fra Jaipur tar du med deg til kveldens yogatime.

Før du forlater Jaipur, inviteres du til en ekte indisk aften på Tree of Life Resort og restaurant. Kvinner kler seg i sari og menn i kurta – på ekte indisk vis, og du serveres de lekreste kulinariske retter i flotte omgivelser.

Du kan selvfølgelig ikke forlate India uten å besøke Fatehpur Sikri, Agra Fort og selvfølgelig Taj Mahal. Det fantastiske byggverket, selve symbolet på kjærligheten, ble bygget av mogulkeiseren Shah Jahan på midten av 1700-tallet, hvor han uttrykker sine følelser for sin kone. Det er en opplevelse å se dekorasjonene, håndverket og ja, hele atmosfæren syder av forelskelse og udødelig kjærlighet.

Med ny inspirasjon, kunnskaper og energi vender du hjem, og du har virkelig mye å gi på neste yogatime i Norge.

Unike Reiser skreddersyr din Yoga – reise slik du ønsker!

Pin It on Pinterest