Sykkeltur i Marokko

– På to hjul fra Atlasfjellene til Sahara!

Fra de kuperte Atlasfjellene til Saharas hete sanddyner er du med på en uforglemmelig sykkeltur. Her passerer du palmer og kameler, sykler gjennom månelandskap og små grønne oaser, ragende fjellhøyder til dype daler og ørken.
Du ankommer Marrakech for deretter å gå løs på en actionfylt tur med firehjulstrekker til Tizi n’ Fedghat – passet. Her starter ditt sykkeleventyr, forbi landsbyene ved Ghessat og videre sørover til oasene ved Skoura. I følgebilen ligger alt du trenger, og blir du sliten og støl, er det enkelt å hoppe i følgebilen og la sjåføren gjøre resten av jobben den dagen.

Opp på fjell og ned i dal, mens de lokale vinker deg videre med smil og varme rop, sykler du gjennom Atlasfjellene.  Overnatting i kashbaer og camper, alt gjort klart til deg når du ankommer etter vel overståtte sykkelløyper. Noen steder, som ved Marokkos lengste elv Draa, er det for ulendt terreng til å sykle, så her tar du bena fatt. Elven er 1100 kilometer lang, springer ut i Høy –Atlas hvor den renner først sørøst for deretter å snu mot vest og ut i Atlanterhavet. Store deler av året tørker den ut før den når så langt, og derfor er det ofte noe ulendt å kommer frem på sykkel.

Du kommer frem til fjellet Bani som ligger som en naturlig veisperre for ørkenen, og her kan du skimte de første ekte sanddynene og ørkenen. Sahara – og sand så langt du kan se. Den varme vinden som lufter så godt i litt for trange sykkelbukser. Du nyter naturopplevelsen fullt ut og hviler ut med en god natts søvn før kursen går til den uttørkede sjøen Iriki. Til slutt setter du fra deg sykkelen for godt ved fjellet Mdaouer Kebir. Nå blir det godt og hvile «pedal-føttene» med en natt på hotell og hoppe i bassenget! Lade opp til reisen tilbake til Marrakesh hvor du selvfølgelig skal få en velfortjent dag til å oppleve den spennende byen som er som hentet ut av Tusen og én natt!

Tråkk deg gjennom Marokko og nyt dagene!

Pin It on Pinterest