Aktiv på Island

– Skapt for den ekstreme opplevelsen!

Et nytt eventyr ligger på lur rundt neste hjørne. Ta en 20 minutters kjøretur i hvilken som helst retning, og du befinner deg midt i Islands spektakulære natur. Denne naturen er ikke bare der for å beskues.
Island er som skapt for den ekstreme opplevelsen. Med alle sine fjell, isbreer, innsjøer, grotter og annet røft terreng som skal takles, er Island virkelig et paradis for friluftsinteresserte.

Fotturer
Islands fjell gir mulighet for alle typer fotturer, og er en meget populær aktivitet. Flotte stier finnes over hele landet. Du kan enten ta kortere dagsturer eller flerdagsturer som den 53 kilometer lange og verdenskjente Laugavegur- stien som fører deg forbi vulkanen Eyjafjallajökull inn i det islandske høyfjellet. Den regnes som en av de mest spektakulære fotturene i hele verden.
Utsikten kan du ikke klage på – den er helt utrolig. I den sørlige delen av Vatnajökull nasjonalpark i Skaftafell opplever du dramatisk natur med utsikt over glitrende isbelagte fjelltopper og flomsletter som strekker seg ut mot sjøen.

Ridning
Hva er bedre enn å oppleve den islandske naturen på hesteryggen? Selv om islandshester er mindre enn de fleste andre hesteraser, så tar du feil om omtaler dem som ponnier. Med en ekstra gangart som kalles tølt, er det spesielt å ri på en islandshest – og en perfekt måte å se landet på. Naturens fortryllende skjønnhet og det robuste landskapet vil aldri slutte å overraske deg. Velg mellom en kortere ridetur på noen timer, til flere dagers ridetur rundt i landet.

Hvalsafari
Den mest populære aktiviteten for besøkende til Reykjavik er hvalsafari. Reis litt videre til Nord-Island, og du vil finne noen av de beste hvalsafariene i landet. Det er en ganske så unik opplevelse å stå om bord på båten mens de enorme dyrene leker seg i vannet rett ved siden av deg.

Snøscooter
Snøscooterturer er en flott måte å oppleve Islands isbreer og snødekte høyfjell på. Dette er et godt og fartsfylt alternativ til en fottur.

Super jeeping
Islands høyland er robust og snøfylt, men det er mulig å utforske deler av høyfjellet i en spesialutstyrt firehjulsdrevet jeep hele året.

Surfing
I de siste årene har Island fått et ry som et surfested. Bølgene kan være førsteklasses, selv om sjøtemperaturen krever en spesiell tykk våtdrakt.

Golf
Golfatmosfære er det ikke mange som forbinder med Island, men øya byr på store og uforglemmelige golfopplevelser. Faktum er at det er utrolig spennende å spille – med helt annerledes baner enn i Norge. Det er hele 70 baner på den lille øya, og i Akureyri ligger verdens nordligste bane. En runde golf under midtnattsolen er nok ganske uvirkelig for mange, men det kan skje på Island.

Laksefiske
Noen av de beste elvene for laksefiske i verden finnes på Island, og noen av verdens mest berømte fiskeentusiaster besøker øya regelmessig for å prøve fiskelykken.

Isklatring
Isbreer endrer seg raskt, med kontinuerlig smelting og forflytting. Men det er alltid mulig å finne en loddrett isvegg, og guidede turer tilbys hele året for alle ferdighetsnivåer.

Elverafting
For dem som ikke er redde for litt isbrevann, har Island noen flotte elver for rafting. Noen steder kan du også hoppe i strykene hvis båten i seg selv ikke er spennende nok. Elverafting er faktisk en klassisk aktivitet på Island, og litt over halvparten av landets befolkning har raftet på elven Hvítá sør på Island. De mer avanserte rafterne kan også takle de 4+ – graderte strykene i Jökulsá-elven øst på øya.

Kajakk
Islands klare vann er utmerket for kajakkturer, og få ting i livet kan sammenlignes med det å ro i en kajakk i en fjerntliggende fjord.

Grotteturer
En liten åpning i bakken kan gi den en uventet stor verden under jorden. Lavaganger og andre grotter rundt omkring på Island med sine spesielle geologiske formasjoner som stalagmitter og stalaktitter inviterer til unike opplevelser du ikke finner andre steder.

Dykking og snorkling
Selv om man vanligvis forbinder dykking og snorkling med tropiske øyer og eksotisk fisk, tilbyr Islands brevann noe av den beste sikten i verden, og synet av jordens yngste skorpe som trykkes opp av den midtatlantiske ryggen er spektakulært. Det er ikke alle forunt å dykke eller snorkle mellom to kontinentplater.

Ski og snowboarding
Fjellsidene på Island gir utmerkede muligheter for skiturer og snowboarding fra senhøsten til ut på våren. Rundt i hele landet finner du utmerkede skianlegg, spesielt i Vestfjordene, men også på Nord-Island, Øst-Island og nærmere Reykjavik.

Pin It on Pinterest