Aktiv i Sør-Afrika

– Landet hvor du ikke kan sitte stille!

Sør-Afrika er et utendørsland med massevis av muligheter for en aktiv ferie. Her kan du legge i vei på fotturer gjennom vakkert og variert landskap. Du kan prøve fjellklatring, strikkehopping, hanggliding, rideturer, fiske, surfing, kanoturer, rafting, dykking, ballongturer og golf.
Landet frister med så mange spennende tilbud at selv den mest erfarne reisende kan miste oversikten. Det kan legges opp spesialturer til fots, til sjøs eller i lufta. Ferien i Sør-Afrika fylles til randen av opplevelser, storslått natur og adrenalinfylte aktiviteter. Opplevelsene tilrettelegges for både par, vennegjengen eller familien. Regnbuenasjonen har noe for alle og enhver. Det er ikke tvil om at Sør-Afrika er en godtepose av en feriedestinasjon – og kombineres naturligvis med safari!

Ballongturer
Safari blir aldri helt det samme etter å ha prøvd det i en ballong. Det ene øyeblikket svever du like over tretoppene. I det neste har brenneren løftet ballongen og forvandlet savannens dyr til maur på en skogsti. Det er én time i luften, og deretter venter champagnefrokost!

Dykking
Båten har tatt deg langt ut på havet. Solen steker og sjøspruten slår opp foran båten. Det sitrer i kroppen og spenningen stiger. Tanken er festet på ryggen og dykkemasten er på. Så faller du over kanten i et elegant plask – og begynner å uforske livet under havoverflaten.
Det er ikke uten grunn at Sodwana Bay går for å være en av verdens beste dykkerdestinasjoner, og Sør-Afrikas dykkemekka nummer én. Verdens sørligste korallrev, med over 1200 ulike fiskearter samt et fantastisk variert sjølandskap, venter deg. Svøm med knølhvaler, skilpadder og delfiner. Du kan også oppleve en helt annen undervannsverden ved å delta på nattdykking.
Sør-Afrika byr på flotte dykkeropplevelser langs hele kysten, og spesielt i området KwaZulu-Natal.

Fjellklatring
Dette er en meget populær sport i Sør-Afrika, og både Drakensberg og ved Cape Town er det flotte muligheter. Den største utfordringen er de bratte fjellsidene i KwaZulu-Natal opp mot Lesotho.
Table Mountain (i Cape Town) byr på utfordringer for erfarne klatrere, og er absolutt verdt turen.
Det er lett å bli bergtatt!

Fotturer
Det er fantastiske muligheter for fotturer i nær sagt alle nasjonalparker, i fjellområder og langs kysten. Velg mellom en dagstur eller turer som strekker seg over flere dager. De mest populære rutene er Otter Trail, som strekker seg 42,5 kilometer gjennom det vakre landskapet og Tsitsikamma Trail. Turene varer i fem dager og er uten tvil en ”once-in-a-lifetime”- opplevelse.
I nasjonalparkene kan du bli med på en fottur i bushen, omgitt av lyder og lukter fra dyr, flora og fauna.
Kruger nasjonalpark frister med den ettertraktede Bushman Trail, hvor du leter etter dyr og helleristninger. Turen varer i tre dager, og må bestilles mange måneder i forveien.

Fugletitting
Sør-Afrika er et paradis for fugleinteresserte. Landet er velsignet med en mengde fugler som bare kan oppleves her, og enorme flokker kan sees under immigrasjonstiden. I de store parkene nær kysten og i Kruger nasjonalpark er det massevis av spennende fugler å se.

Golf
Slå et slag i Sør-Afrika! Det finnes imponerende golfbaner over hele landet. Mange av banene er verdensberømte. Bare i Johannesburg- området er det over 30 baner. Noen av de flotteste beliggenhetene har golfbanene ved Natal-kysten. En golfreise kombineres med god mat og vin og en safari. Det er ikke alle forunt å spille golf mens sebraer eller gaseller gresser ved siden av der du slår fra!

Rafting og kano
White water rafting og/eller kanoturer på de store elvene tiltrekker seg stadig flere besøkende. Fra rafting i heftige stryk til roligere padling på elvene – her er noe for alle og enhver. Populære ruter inkluderer Blyde River Canyon og elvene the Breede, Orange og Tugela. Du kan bli med på noen timers tur eller tilbringe flere dager med rafting og kano.

Rideturer
Opplev Sør-Afrika fra hesteryggen, og kom tett innpå ville dyrene på en måte du aldri har trodd. Rideturer tilbys i en rekke parker og private viltreservater, og du kan velge mellom korte og lange turer. Kanskje frister det med en ridetur på stranden eller gjennom vinlandet, med vinsmaking underveis?
Malealea Lodge and Horse Treks i Lesotho byr på en ekte afrikansk opplevelse. Du rir gjennom det vakre landskapet for å se dinosaurfotspor og helleristninger fra San-folket. Overnattingen skjer i typiske Basotho- hus, med tradisjonell mat og dans fra lokalbefolkningen. Dette er en hesteelskers drøm!

Sportsfiske
Mer enn 250 arter fisk kan fanges, enten på line, med stang eller dyphavsfiske. Når det kalde vannet fra Atlanterhavet møter det varme vannet fra Det indiske hav, dannes forhold som byr på en enorm mengde fisk, inkludert tuna.
Områdene Mpumalanga og KawZulu-Natal byr på utmerket ørretfiske.
Tilbring noen timer med stang i en elv eller på en båt, eller flere dager med å trekke fisk.

Surfing
Catch a wave! Det sies at nordmenn er født med ski på beina, og da er sørafrikanere født med surfebrettet under armen. Surfing er umåtelig populært langs hele kysten, men bølgeentusiaster reiser til Jeffreys Bay, som er Sør-Afrikas surfemekka nummer én. Her er det en ”bølge for alle”, og det er en håndfull surferskoler i byen. Hver vinter strømmer surfere fra hele verden til bukta, og det er på dette tidspunktet de perfekte bølgene er helt fantastiske. Beste tid på året er fra april til juli. En av verdens tradisjonsrike surferkonkurranser, Billabong Country Feeling Surf Classic, arrangeres i juli.
Så kom og ”fang en bølge eller to” i magiske Sør-Afrika!

Sykling
I Sør-Afrika byr til og med byene på spektakulære sykkelruter. Tråkk deg gjennom Regnbuenasjonen på to hjul, enten på en dagstur eller lengre turer. Velg mellom de litt større utfordringene off road eller en behagelig tur langs Garden Route eller i Vinområdet. I Stellenbosch legges det inn stopp med vinsmaking på de mange flotte vingårdene, slik at du fint kan tråkke videre uten bekymring for en promillekontroll. Sør-Afrika er fantastisk fra sykkelsetet!

Alle aktivitetene kan fint kombineres med safari, en rundreise, sol og bad, bilferie og togreise i spektakulære Sør-Afrika!

Pin It on Pinterest