Aktiv i Marokko

– Bølger, pudder, fjell, sand og fart!

Marokko, et eksotisk land med et bredt og spennende utvalg aktiviteter. Det afrikanske landet har vakre strender, høye fjell, ørken, dype daler, store bølger, flotte golfbaner, snø og golfbaner. Dermed er det mange muligheter for å skreddersy en annerledes ferie – hvor du attpå til kommer i form!

Det finnes ingen bedre måte å komme i kontakt med natur og lokalbefolkning enn på sykkel. Velg mellom fartsfylte og spennende turer i Atlasfjellene eller en langsom reise på sykkel i den snillere delen av Atlasfjellene. I Anti- Atlas er terrenget nemlig perfekt for roligere turer mellom vakre berberlandsbyer. Du kan velge mellom Mountain Bike, vanlig sykkel, E-Bike eller Fat Bike. Du kan velge mellom en dagstur eller flere dager. Du kan velge mellom sykling i fjell, gjennom landsbyer, gjennom ørken – eller en kombinasjon av alle tre. Uansett om å velger å trosse Atlasfjellenes høyder på Mountain Bike, hilse på lokalbefolkningen i berberlandsbyene eller tråkke deg gjennom Sahara- ørkenen på Fat Bike, blir turen uforglemmelig! Rundturer på to hjul er blitt meget populært, og turene legges opp etter deres ønsker. Marokko sett fra sykkelsetet er en utmerket ferie, og passer for både par, familier, firmaer og en vennegjeng.

Marokko har fantastiske muligheter for fotturer, ikke minst i Høy- Atlas, hvor du kan bestige Nord-Afrikas høyeste fjell, Jebel Toubkal (4167 meter). Solens stråler treffer Atlasfjellene når du legger ut på en minneverdig vandring sammen med den lokale guiden, noen muldyr og en kokk.
Velg mellom turer som varer fra 1 til 9 dager, og du behøver ikke være altfor godt trent for å oppleve Atlasfjellene til fots.
Den beste perioden for fotturer i Atlasfjellene er juni til oktober. I juli og august skal man opp i de høyere delene for å unngå for høye temperaturer.
Det er også gode muligheter for å ha med barn, da de kan foreta deler av turen på muldyr eller esel.

Fjellklatring er populært i Marokko, og i Todra- kløften flokkes klatreentusiaster fra hele verden. Todra- kløften er som hugget ut av landskapet med en stor øks med et blad på 600 meters lengde. Klippesidene er opptil 300 meter høye, og kløften er 10 meter på det smalleste. Dette er et populært sted for fotturer og ikke minst klatrere som kommer for å utfordre seg selv i et av Marokkos mest dramatiske klippelandskaper.

For de som er glad i vann, passer Marokko utmerket da det er flotte muligheter for rafting, surfing og windsurfing. Rafting skjer i Atlasfjellene, windsurferne flokkes ved Essaouira og surferne har skapt sitt eget lille paradis i Taghazout. Den lille fiskerlandsbyen er blitt landets surfehovedstad, og flere surferskoler tilbyr kurs. Surfersesongen varer fra oktober til april.

I Zagora arrangeres dromedarrideturer med overnatting i ørkenen. Tilbring noen dager omgitt av ørkenen, bo i beduinleir og når mørket faller på kan du se den fantastiske stjernehimmelen mens det knitrer fra leirbålet. Det er også mulig med kortere turer med dromedarer utenfor Marrakech og Agadir.
Mange steder er det mulighet for å prøve en kort ridetur til hest, eller for de som er meget glad i å ri, arrangeres det lengre rideferier. Et av disse er den sjarmerende byen Essaouira.

Skisesongen er kort og snøforholdene variable, men det er mulig å stå slalåm i Oukaimeden i Atlasfjellene. Heisene går i perioden mellom desember og mars, og selv om bakkene ikke konkurrerer med Alpene, er det ikke ofte du kan skryte av å ha kjørt slalåm eller stått på snowboard i Afrika!

Den første golfbanen ble anlagt i Marokko av britene for 100 år siden. I dag er det utallige golfbaner, spesielt i områdene rundt Marrakech og Agadir.
Så er det turer med ATV i ørkenen, turer med varmluftballong, bading, fotturer og camping i ørkenen, yoga og besøk på et ekte hammam.

En aktiv ferie i Marokko kan fint kombineres med noen dager i den eksotiske byen Marrakech, en rundreise eller late dager på stranden i Agadir.
Opplev Marokkos aktive side, og velg mellom bølger og pudder, til fots, på brett, på sykkelsete eller dromedarrygg. Eller kombiner alt sammen!

Pin It on Pinterest