Jordan

 – Et lite land med stor historie!

Er du eventyrlysten, interessert i historie og kultur – og vil ha sol og bad – ja da velger du Jordan! Her finner du en overdådige og imponerende by, skjult i en dal i ørkenen. Petra fascinerte tilreisende allerede da den hadde sin storhetstid fra cirka år 400 f. Kr., og den fascinerer fortsatt. Området hvor Jordan ligger i dag har vært hjem for en av verdens eldste kulturer og bebodd av mange ulike sivilisasjoner – og dermed er landet rikt på historie. Gjennom hele Jordan lyder et ekko av svunnen tid. Under Bibelens tid var området på begge siden av Jordan- elven verdens navle. Tenk deg tilbake til en tid da begivenhetene i verdens mest leste bok, angivelig, fant sted. På toppen av fjellet Nebo stod Moses og skuet ut over Israel – Det hellige land. Ved elven er det mulig å besøke stedet hvor døperen Johannes skal ha døpt Jesus. Følg i Lawrence of Arabias fotspor og utforsk den spektakulære Wadi Rum- ørkenen, med sine dramatiske sandsteinsklipper og myke daler. Her lever fortsatt beduinene, og hvor er det vel bedre å utforske området fra kamelryggen og beundre stjernehimmelen enn nettopp her?

 

En annen av Jordans severdigheter er god for både hud, ledd og underholdning – nemlig Dødehavet. Verdens mest lavtliggende og saltinnholdige innsjø er å finne nettopp her. Ta deg en dukkert hvor det er garantert at du ikke synker, så du kan lese avisen mens du slapper av i vannet. I Rødehavet, ved Aqaba – bukten derimot, er det flotte muligheter til å utforske livet under havoverflaten. Fargerike fisker omringer deg og du snorkler rundt i et gedigent akvarium. Byen Aqaba tilbyr en internasjonal stemning, flotte hoteller, herlige badestrender og gode utfluktsmuligheter. Her faller temperaturen nemlig aldri under 20 grader!

Kongeriket Jordan venter på deg – uansett om du vil utforske den med bil, til fots, på kamel eller sykkel. Kombinasjonsmuligheten er mange, og spørsmålet er bare hvor lang ferie du har!

Pin It on Pinterest