Frivillig arbeid i Sør-Afrika

– Frivillig arbeid for Afrikas ville dyr!

Velger du å jobbe som frivillig i Sør-Afrika har du valgt et fantastisk reisemål. Landet byr på så mange oppleveleser at selv den mest erfarne reisende kan miste oversikten. Et par småfugler leker i tussmørket. Vinden har løyet, ikke en krusning på sjøen, og ingen summende insekter. Du vet at de er der: Løvene, elefantene, flodhestene. Om litt kommer de til deg, de er tørste etter en lang dag i den brennhete solen. Du sitter ved vannhullet, midt på natten – i et Afrika som venter på å bli utforsket.
Så nevner vi Cape Town, nasjonalparker, Garden Route, Stellenbosch, dykking med hvithai, strikkhopp, fotturer, kanotur, sykkelturer, golf, kultur, natur og god mat og drikke. Sør-Afrika har med andre ord alt du leter etter på én og samme destinasjon.

Hva kan du jobbe med som frivillig i Sør-Afrika?
Bare noen timers kjøring fra Cape Town ligger et paradis for kattedyr: Panthera Africa. Det er ikke alle forunt å sovne til løvebrøl, mens stjernehimmelen blinker over deg.
De store og fantastiske kattedyrene er truet i det ville, og utnyttes i fangenskap. Mange besøkende og frivillige i Afrika er ikke klar over at dette foregår, så Panthera Africa tar stolthet i å snakke på dyrenes vegne. Ønsker du å jobbe med de store kattedyrene i Sør-Afrika, er Panthera Africa et sikkert valg!
Som frivillig hos Panthera kommer du ikke bare i kontakt med Afrikas magiske kattedyr, men du får også en opplevelse helt utenom det vanlige. Du utgjør en forskjell og gir en hjelpende hånd til et prosjekt som er basert på ekte og genuin kjærlighet for dyrene. Et opphold her er garantert et minne for livet, og du får nye venner – både på to– og fire ben.
Hos Panthera er ingen dag lik, og arbeidet som utføres varierer etter behov. I hovedsak er det rengjøring av innhegninger, vasking av vannskåler, kontroll av elektriske gjerder, mating av dyrene, vedlikehold av inngjerdinger og området, gårdsarbeid, maling og bygge eller forberede nye innhegninger.
Som frivillig på Panthera Africa velger du rett med tanke på bevaring av Afrikas store kattedyr. Dette er et genuint prosjekt med etiske og bærekraftige prosjekter.

Unike Reiser gir deg sjansen til og utforske Sør-Afrika mindre kjente side: Det spektakulære dyrelivet under havoverflaten. Ditt frivillige eventyr inkluderer nærkontakt med havets mest fryktede skapning – hvithai.
Marine Dynamics er en anerkjent organisasjon som gir deg mulighet til å studere, delta på båtutflukter, lære av marinebiologer og ikke minst komme øye til øye med rovdyret som hersker under vann. Organisasjonen jobber med å bevare og forstå kritiske havområder og det sårbare dyrelivet rundt.
Redd for hai? Ikke noe problem! Da velger du heller å jobbe med de sjarmerende sorte og hvite fjærkreene som ikke kan fly. Bli med og mat pingviner, informer besøkende om arbeidet og plei skadde og syke sjarmtroll slik at de kan slippe tilbake i naturen igjen.

Oppholdet som frivillig kan fint kombineres med andre spennende opplevelser i Sør-Afrika.
Uansett hva du velger så vil eventyret som frivillig bli et minne for livet!

Pin It on Pinterest