Frivillig arbeid i Malawi

– Frivillig arbeid med dyr og skolebarn!

Velger du å jobbe som frivillig i Malawi har du valgt et lite og sjarmerende land som byr på spennende opplevelser, vakker natur og en gjestfri befolkning. Det lille landet som ligger klemt mellom Tanzania, Zambia og Mosambik er en uoppdaget perle.
Malawi beskrives som Afrika for nybegynner og Det varme hjertet i Afrika. Du vil finne en fascinerende miks av opplevelser, kultur, dyreliv, landskap, historie og naturopplevelser.
Det lille landet som ligger sørøst i Afrika har hele ni nasjonalparker og viltreservater. Selv om antall dyr ikke er like stort som i de mer kjente safarilandene som Kenya og Tanzania, er safariopplevelsene noe helt spesielt. Her foregår safarien i nesten uberørte områder.
Du skal ikke la deg lure av Malawis størrelse. Landet strekker seg ikke mer enn 12 000 kvadratkilometer, har du et hav av opplevelser å velge mellom. Du kan bo hjemme hos en gjestfri familie og oppleve hverdagen deres, safari, sykkelturer, vandre i fjell og daler, utforske byer, fiske, båtturer, fugletitting, vannaktiviteter, spille golf, besøke en teplantasje, delta på kulturelle hendelser eller rett og slett gjøre ingenting på stranden.

Hva kan du jobbe frivillig med i Malawi?  
I Malawi kan du jobbe med ville dyr på Lilongwe Wildlife Centre, et redningssenter med fokus på redning, bevaring og utdanning av lokalbefolkningen. Senteret ligger i Malawis hovedstad Lilongwe. Senteret drives av Lilongwe Wildlife Trust.
Arbeidet som frivillig består av å bidra i redningsaksjoner av dyr i nød og rehabilitering og stell av skadde og foreldreløse dyr. Er du interessert i å lære mer om administrasjon innen naturvern og informasjons – og utdanning til de lokale om miljøet og bevaring av dyreliv, kan dette også organiseres. Senteret har sitt eget utdanningsprogram som strekker seg over hele Malawi med fokus på å lære skolebarn om nødvendigheten ved naturvern. De legger også vekt på viktigheten av å informere om hvordan mennesker og dyr kan dele naturen, slik at det går til fordel for alle parter. Informasjonen gis ut på senteret når skolebarna kommer på besøk eller på diverse skoler rundt om i området.
Lilongwe Wildlife Center har også flere lokale prosjekter som promoterer og fokuserer på å lære lokalbefolkningen om hvordan man skal benytte seg av naturen uten å ødelegge den. De planter trær, kultiverer grønnsakshager, setter opp bikuber og underviser voksne i lesing og skriving.
Senteret har også et sterkt og godt samarbeid med Department of National Parks and Wildlife, hvor de jobber for å bekjempe krypskytteri og den ulovlige handelen med dyr og dyreprodukter.
Arbeidet er meget variert og består av enkelt stell av dyr, mating av babyene, assistere med veterinærarbeid, integrering og frigjøring. Du kan også delta på skolebesøk og assistere når skoleklassene kommer på omvisning.
Det er også mulig å tilbringe deler av oppholdet med frivillig arbeid i Kuti Wildlife Reserve, som er et av stedene senteret slipper løs dyrene når de er ferdig rehabilitert. Da får oppleve en liten smak av villmarkslivet og hvordan veterinærene arbeider ute i felten.

Lilongwe Wildlife Centre
Dette er en prisbelønnet organisasjon, som har vunnet flere internasjonale priser for sitt arbeid og vellykkede program. Frivillige returnerer gang på gang, og organisasjonen er rangert blant de aller beste.
Hver enkelt deltagers timeplan tilrettelegges etter senterets behov. Vær oppmerksom på at som frivilllig må du også utføre de oppgavene som er nødvendig, men prøver å tilrette timeplanen slik at den passer ditt interessefelt og kunnskaper. Det er allikevel senterets behov som prioriteres – det er jo tross alt derfor du har valgt å bidra.

Oppholdet ditt kan kombineres med reiser og andre spennende opplevelser i vakre Malawi.

Frivillig arbeid på Liongwe Wildlife Centre er uforglemmelige opplevelse, og du kommer garantert hjem med lysten til å reise tilbake!

Pin It on Pinterest