Frivillig arbeid

– Frivillig arbeid er berikende og opplevelsesfullt!

Flere og flere kombinerer et opphold i utlandet med å kombinere frivillig arbeid med ferie. Frivillig arbeider handler om å bidra til å forbedre forholdene for mennesker eller dyr i det landet du velger, gi noe tilbake til lokalsamfunnet og hjelpe andre og samtidig utvikle deg selv. Du får reise til spennende destinasjoner, treffer nye mennesker fra hele verden, blir en del av lokalsamfunnet, det er fint å ha på CV’en og du lærer om deg selv og andre. Fritiden brukes til å utforske landet sammen med andre frivillige.
Etter endt arbeid kan du reise rundt i landet og oppleve alt det spennende landet har å tilby.

Unike Reiser tilbyr frivillige arbeid i flere land. Prosjektene varierer i hvert land, fra å jobbe med dyr og dyrevern, arbeid med barn og kvinner, miljøvern, planting av trær, bidrag innen medisin og helse eller å jobbe som instruktører eller lærer. Varighetene på programmet varierer, og de fleste av våre prosjekter tilbyr ulike lengder, slik at du selv kan velge hva som passer for deg.

Malawi: Lilongwe Wildlife Trust er en organisasjon med fokus på bevaring av landets ville dyr, med stor fokus på å informere lokalbefolkningen om viktigheten av dette for fremtidige generasjoner. Hjertebarnet og hovedprosjektet er Lilongwe Wildlife Center, et senter med fokus på redninger, bevaring og utdannelse rett utenfor hovedstaden Lilongwe. Som frivillig vil du jobbe med å redde og rehabilitere foreldreløse og skadde dyr. Du kan også delta på utdanning og foredrag for Malawis skolebarn, og gi informasjon om hvorfor bevaring av natur og dyr er viktig for landet. Prosjektet inkluderer også planting av trær, engelsktimer og utvikling av grønnsakshager.
Lilongwe Wildlife Trust deltar også i Malawi’s Global March for Elephants and Rhinos i oktober, hvor de sammen med mange hundre skolebarn, legger frem krav til regjeringen om å stoppe krypskytteri og handel med dyreprodukter.
Frivillig arbeid i Malawi kan fint kombineres med en rundreise, safari i Liwonde nasjonalpark, homestay og sykkeltur.

Uganda: Her kan du jobbe med sjimpanser, og bidra til å bevare bestanden av menneskets nærmeste slektning. Arbeidet består av å studere sjimpansenes oppførsel, gruppeatferd, mating og rengjøring av bur.
Mange av barna i Uganda lever i fattigdom og har mistet foreldrene til AIDS. Du kan tilbringe din tid på et barnehjem, hvor dagene brukes sammen med barna, mating av babyer, vasking av klær og maling av bygninger. Hverdagen blir mye lysere for barna takket være ditt bidrag. Ønsker du å jobbe med barn og tenåringer som har HIV, er Teenage Health Center et godt valg. Arbeidet består av samtaler med tenåringene, dataregistrering, pakking og utedeling av medisiner og samarbeid med andre organisasjoner for å minske faren for HIV blant unge i Uganda.
Du kan også delta på ulike frivillighetsprogrammer som varer 2-3 dager. Dermed har du mulighet til å sette sammen flere ulike prosjekter slik at du får et variert og innholdsrikt program.
Frivillig arbeid kan fint kombineres med gorillatrekking, sjimpansetrekking, safari og kulturelle opplevelser i Uganda.

Sør – Afrika: De store og fantastiske kattedyrene er truet i det ville, og utnyttes i fangenskap. Mange besøkende og frivillige i Afrika er ikke klar over at dette foregår, men nå kan du være med å bevare Afrikas store kattedyr. Dette er et genuint prosjekt med etiske og bærekraftige prosjekter. Du kommer ikke bare i kontakt med Afrikas magiske kattedyr, men du får også en opplevelse helt utenom det vanlige. Du utgjør en forskjell og gir en hjelpende hånd til et prosjekt som er basert på ekte og genuin kjærlighet for dyrene. Et opphold her er garantert et minne for livet, og du får nye venner – både på to– og fire ben.
Hvithaien fremstår som et monster fra havet, men den er fascinerende og spennende.  Programmet Great White Sharks foretar forskning, registrering av data og studerer hvithaiens oppførsel nærmere. Du vil også kunne delta på utflukter hvor dykking med hvithai (i bur) er den store attraksjonen, og du assisterer deltagerne under turen. Din første dag ute på båten vil du selv få delta og se hvithaien fra buret.
Mye mer sjarmerende er de små pingvinene som trasker rundt langs kysten. De sorte og hvite fjærkreene som ikke kan fly, er utrydningstruet og prosjektet bidrar til bevaring av miljøet og sørger for trygge plasser for de kan legge egg. Mye av tiden vil også tilbringes på senteret hvor du tar deg av syke, foreldreløse og skadde fugler slik at de kan settes ut i det fri igjen.
Frivillig arbeid kan fint kombineres med safari , Cape Town og en rundreise i vakre Sør – Afrika.

Romania: Landet er Europas perle, og en flott måte å oppleve Romania på, er gjennom frivillig arbeid. På Zarnesti Bear Sanctuary kan du bidra til å bevare og hjelpe bjørnebestanden i landet.
Spre omsorg og latter til foreldreløse og syke barn ved å tilbring tiden din på et barnehjem eller sykehus. Du vil leke og prate med barna og undervise dem i engelsk, tegning, maling og hjelpe dem med lekser.
For frivillige med medisinsk utdannelse kan du melde seg på programmet Medical Internship, hvor du reiser rundt i en mobil medisinsk enhet i byen Brasov. I samarbeid med sykepleiere foretar du helsekontroller og enkel pleie av trengende. Du kan også velge å være på sykehuset for barn i Brasov. En flott måte å lære mer og få erfaring innen medisin.
Er du glad i ski kan du ta et to ukers kurs hvor du blir sertifisert ski – eller snowboardinstruktør. Deretter vil du jobbe som instruktør i tre måneder, mens du får betalt.
Frivillig arbeid kan kombineres med en rundreise eller opphold og opplevelser i Romania.

Israel: Frivillig arbeid i Det hellige land er en utmerket måte å bli nærmere kjent med kulturen og samfunnet. Du kan velge mellom en rekke prosjekter, som varer fra noen timer til flere dager og uker. Flere av prosjektene passer også for barn. Bli med å plukk frukt, plante trær, matlagingskurs og pakking av nødproviant.
Prosjektene kan kombineres med en hver reise i Israel.

Få en enda mer innholdsrik og minneverdig ferie hvor du bidrar med noe til lokalsamfunnet og utgjør en forskjell. Du kommer garantert til å ville delta på nye prosjekter på din neste reise!

Pin It on Pinterest