Vic Falls’ skjulte perler

– Unike opplevelser du aldri glemmer!

De mektige og imponerende Victoria Falls er verdt reisen alene, men en reise hit bør inkludere mer enn ”bare” fallene, som velter over en 1,7 kilometer bred skrent og braser 110 meter ned i dypet. Overdøvende buldring og vakre regnbuer gjør et inntrykk på alle besøkende når vannet kastes hundrevis av meter opp i luften og skyer dannes som kan sees mange kilometer unna.
En reise til Victoria Falls bør også inkludere noen av områdets skjulte perler, opplevelser som setter prikken over i’en på ferien din – og som gjør din reise til Victoria Falls enda mer uforglemmelig!

Det er ikke bare våre reisende som skal få noe minneverdig ut av ferien, men lokalsamfunnet skal også dra nytte av at du ønsker å komme på besøk. Vi støtter derfor en rekke lokale bedrifter og organisasjoner, som danner grunnlag for en bærekraftig vekst i landet og samtidig gir deg minner for resten av livet.

Victoria Falls Anti- Poaching Unit
Dyrelivet i Zimbabwe er ett av landets største ressurser, og beskyttelse av de sårbare dyrene står øverst på listen. Hvert 15 minutter forsvinner én elefant fra kloden vår – takket være krypskytere. Fortsetter denne trenden vil det ikke være elefanter igjen innen år 2025!
Det er mennesker som vier sitt liv i kampen mot krypskytterne, og du kan bli med en gruppe viltvoktere fra ”Victoria Falls Anti- Poaching Unit” på en fotsafari hvor vokterne viser deg hvordan de jobber for å bekjempe krypskytterne.
Fotturen tar deg med gjennom et landskap den vanlige turist ikke har tilgang til og underveis får du være med å lete etter feller, høre mer om dyrelivet og hvordan vokterne arbeider.
Inntekten av utflukten går direkte til organisasjonen, utdanning og opplæring av viltvokterne.

Kunsttimer med elefantene i Wallow
Dette er en fantastisk opplevelse som ikke er adrenalinbasert, men moro for alle! Bruk noen timer hvor du omgås med elefanter på Wild Horizons Wallow. Så slår du deg ned i skyggen av de flotte trærne og prøver dine talenter som kunstner. Omgitt av elefanter sitter du i fred og ro og klatter i vei på lerretet, med hjelp av en ekspert. Det å ha elefantene så tett innpå seg er ikke bare en inspirasjon – det er også utrolig hvordan nærkontakten med disse kjempene vil få frem kunstneren i deg. Så følger en velsmakende lunsj mens du venter på at maleriet skal tørke.
Aktiviteten passer for både par, familier og grupper.

Under fossefallene
Det mest imponerende perspektivet av Victoria Falls er å se fallene fra bunn av kløften. Her kan du svømme i steinbassenget, omgitt av massive svarte basaltiske steiner som ruver over deg, mens fallene raser nedover fjellsiden. Rett og slett en uforglemmelig opplevelse!
Aktiviteten kan oppleves i perioden august til desember.

Sampan– middag på Tongabezi
Innta et godt måltid om bord på en sampan (flytebrygge) på Zambezi- elven. Du blir vartet opp av en servitør, og noen ganger er det til og med et kor som underholder deg med lokale sanger fra kanoen.
Bordet er satt opp på en flytebrygge, stearinlysene er tent og stemningen er utenom det vanlig. Solen er i ferd med å forsvinne ned i Zambezi- elven, og romantikken blomstrer. Hver rett blir rodd ut til bryggen, akkompagnert av en vakker lokal serenade.
Middag på en sampan er virkelig en av Victoria Falls’ skjulte perler.

Måneregnbuen
Victoria Falls er ett av de få steder i verden hvor fenomenet Måneregnbue oppstår. Måneregnbuen dannes på samme måte som den vanlige regnbuen (dannet av sollyset), men er et fenomen som forekommer sjeldent. Hovedårsaken er at månelyset er så mye svakere enn sollyset. Parken er åpen om kvelden når månen er full eller bortimot full, og lyset er sitt sterkest. Besøkende kan beundre den spektakulære regnbuen som dannes i kveldslyset. Fantastisk!

Spis hjemme hos en lokal familie
Lokale familier åpner døren til sitt hjem med et smil og en gjestfrihet som er så typisk for Zimbabwe. Det serveres et velsmakende tradisjonelt måltid, og du hører mer om den lokale kulturen og deres tradisjoner.
For familier er dette en flott opplevelse da barna kommer i kontakt med lokale barn, og kan leke og snakke sammen. Opplevelsen passer utmerket for par og grupper. Hjemmelaget mat er så absolutt det beste!

Sundowners på Buffalo Bar
Sundowner er en tradisjonell afrikansk drink, og hører hjemme på en hver reise til Afrika. Legg turen til Buffalo Bar, og nyt en sundowner sammen med utsikten fra verandaen. Med en kald og velsmakende drink i hånden skuer du utover vannhullet, omgitt av bushen og en afrikansk solnedgang. Drikketradisjonen er jo ikke kalt sundowner uten grunn!

The Devil’s Pool
Det er ikke ofte et bad kan gjøre deg mo i knærne, men det er likevel mulig ved Victoria Falls. Eller rettere sagt: På. Devil’s Pool (Djevelens basseng) er en pytt som ligger helt på kanten av den 108 meter høye fossen. Det perfekte evighetsbasseng med andre ord. Men, det er kun mulig med et bad når det er lite vann, naturlig nok, i perioden august til januar.

Microlight Flip
Et lite mikrofly med plass til en pilot og en passasjer tar deg med på en 15 minutter lang flytur over Victoria Falls, øyene og regnskogen. Du kan også bli med på en 30 minutters flytur som inkluderer Batoka Gorge og et besøk over Mosi-oa-Tunya nasjonalpark.
Microflight flip over fallene er helt annerledes enn å sitte i et helikopter. Du føler spruten og luktene fra fallene underveis!

The Boma – Middag og trommeshow
Dette er et must når du besøker Victoria Falls. The Boma – Middag og trommeshow tilbyr besøkende en tradisjonell afrikansk buffé, i tillegg til underholdning som dans, trommer, ansiktsmaling, og du kan til og med bli spådd.
Opplevelsen overgår all forventning, og det samme gjør rettene som serveres. Det er ikke alle forunt å kunne smake på kudu, vortesvin og mark. Alt er godt stekt og forberedt, og dessertene gir vann i munnen.
Er du riktig så heldig får du også oppleve elefantene som vasser ut i bassenget.

The Jafuta Foundation
Dette er en organisasjon som jobber for å bevare det sårbare økosystemet i Zimbabwe ved å likestille og informere lokalbefolkningen. Organisasjonen vektlegger utdannelse og informasjon slik at mennesker kan leve i et med naturen. De jobber hardt for både lokalsamfunnet, med utdannelse, bevaring og dyreliv.
Besøk Heritage Center, som ligger i Elephant’s Walk Shopping & Artist Village, hvor et lite museum forteller om kultur og tradisjoner hos de lokale stammene Tonga, Shona og Ndebele.

Pin It on Pinterest