Hwange nasjonalpark

– I harmoni med dyrene og naturen!

Det er sent i november og heten dirrer i luften. Du kan se og føle den der den ligger som en kappe over landskapet. Plutselig brytes den av de første regndråpene som treffer tørr mark, som igjen fører til at støvet virvler opp og frigjør den velkjente duften av Afrika. Med regnets ankomst kommer også energien og livsgnisten som et hurtig lyn tilbake i villmarken og over natten og Hwanges flora og fauna starter sin årlige sirkel.

Landskapet endres fra en tørr, ufruktbar støvbolle med krystallklar himmel og blendende solskinn til en frodig, grønn oase hvor våtmarksområdene dukker opp som flekker på en gepard. I den grønne sesongen er hver dag variert og mellom morgen og kveld skifter landskapet mellom mørke og kraftige tordenskyer som bygger seg opp, klare til utbrudd, til en lys og blå himmel med skyer som minner om popcorn.

Store flokker med elefanter og bøfler dukker opp i horisonten, og trekker nærmere og nærmere. Marken skjelver når jordens største og majestetiske landedyr ankommer vannhullene. Trærne rister litt, støvet samles som en stor sky bak flokken og lyden fra ørene flyter som en myk symfoni over savannen. I det grønne gresset dukker også antiloper i alle former og størrelser opp. De sprer seg utover og nyter buffeen som nå er tilgjengelig. Med ører som vibrerer, på konstant vakt etter lyden av rovdyr, gumler de i seg av markens overflod. Sebraenes herlige pysjamaser i sort og hvit bryter de grønne omgivelsene og det er vanskelig å telle hvor mange de er når stripene blandes i en herlig miks. Det er den perfekte kamuflasje.
Gnuene trasker rundt, som et endeløst teppe av sorte oppsamlinger. I slutten av desember får de kalver, og lyden av nyfødt liv høres i Hwange. Livets sirkel er nettopp begynt på nytt.

Fuglelivet i Hwange er på sitt aller beste under den frodige sesongen, hvor lokale fuglearter koser seg sammen med migrerende fugler som er ankommet nordfra for å benytte seg av vidunderet som nå er tilgjengelig. Med mer enn 470 arter, er Hwange et sant paradis for fugleelskere.

De fleste foretrekker å besøke nasjonalparken i den tørre sesongen, men besøkende som kommer når regnet har gjort sitt, får ha parken mer for seg selv. Antall safaribiler er ikke like stort, og du kan nyte det magiske og spesielle økosystemet med alle dets dyr til en rimeligere kostnad. Samt at du har større sjanse for å kunne beundre løvene som slapper av i solen, sebraflokkene og elefantene som sluker tørsten, omtrent alene. Når Hwange har slått ut i full blomst og grønne, frodige enger omgir deg, er dette også en fotografs drøm som går i oppfyllelse. Mer dagslys betyr lengre dager som er fylt med muligheter til å fange det dramatiske landskapet og det kaleidoskopet av fargekontraster som viser seg. Det er mer uforutsigbart hvor og hvilke dyr du vil se, men historien gjentar seg år etter år med at møtene med Zimbabwes ville dyr er fortsatt fullstendig overveldende og spektakulære.

Hwange nasjonalpark er Zimbabwes største nasjonalpark og strekker seg over et imponerende område på 14 000 kvadratkilometer. Parken er hjem til mer enn 100 dyrearter og 470 fuglearter. I landskapet herser De fem store (elefant, løve, bøffel, neshorn og leopard), store flokker med sebra, gnu og antiloper. Du kan også se afrikansk villhund og gepard, og synet av disse går ikke så lett i glemmeboken.
Navnet kommer fra en lokal høvding fra Nhanzwa – stammen, og parken ligger bare et par timers kjøring fra de mektige Victoria Falls.

Hwange nasjonalpark kan fint kombineres med Victoria Falls, togturen Rovos Rail, Sør-Afrika og Botswana.

Kom å opplev Hwange nasjonalparks fantastiske dyr, og spesielt de enorme elefantflokkene!

Pin It on Pinterest