Hvorfor Zimbabwe?

– Forbi Zimbabwe er fantastisk!

Vi får ofte spørsmålet om hvorfor man skal velge Zimbabwe fremfor Kenya, Sør- Afrika og Tanzania. Selv om vi er veldig glad i alle våre destinasjoner, er Zimbabwe et bemerkelsesverdig land som byr på spektakulære safariopplevelser. Dessuten er Zimbabwe fortsatt et nokså uoppdaget land, og har langt fra så mange besøkende som Kenya, Tanzania og Sør-Afrika. I Zimbabwe er du nesten garantert å være alene med dyrene når du er på safari.

Så er du på jakt etter en destinasjon med utallige opplevelser og minner for livet, gir vi deg fem meget gode grunner for å velge Zimbabwe:

1. Stort utvalg av aktiviteter
I Zimbabwe, og med vår samarbeidspartner, er det et bredt utvalg unike safariaktiviteter utenom den vanlige safariopplevelsen i bil.

Fotsafari: Ingen motorlyd. Ingen beskyttelse fra bilen. Bare deg og en ranger. Midt mellom løver, bøfler og elefanter. Guidene i Zimbabwe anses som de best trente i Afrika. Takket være deres kunnskaper og opplæring, er fotsafari i Zimbabwe et absolutt must. Det er ingenting som slår avreise fra campen tidlig om morgenen, mens duften fra savannen som varmes opp, fester seg i nesen. På en fotsafari vekkes alle dine sanser, og du kan se, føle og lukte savannen. Du får også et bedre inntrykk av hvordan alt i naturen henger sammen, fra de minste små kryp, til flora og fauna og til de store skapningene. Villmarkens hemmeligheter åpenbarer seg, og du lærer om potavtrykk og hvilke dyr som har etterlatt seg spor. Fotsafari er en helt uforglemmelig opplevelse!

Kano/kajakksafari: En av våre flotteste lodger ligger rett ved Zambezi- elven og tilbyr kanoturer på den mektige Zambezi- elven. Turene kan variere fra en kilometer, en time til 5-10 kilometer til en halv eller hel dag. Det er alltid med en profesjonell og kunnskapsrik guide, og kanoene er stødige. Kom tett innpå elefanter, krokodiller og flodhester på en måte du ikke gjør fra bilen. For å berike opplevelsen enda mer, kan det legges inn både pikniklunsj og sundowners. Rett og slett magisk!

Elephant Express Rail Car: Om det finnes en morsommere og bedre måte å reise mellom Victoria Falls og lodgene våre i Hwange nasjonalpark, så har ikke vi funnet den enda! The Elephant Express er en togtur på 80 kilometer, med plass til 22 passasjerer som reiser både komfortabelt og elegant. Det er store sjanser for å se ville dyr underveis, og det serveres både snacks og drikke på turen. En mer fantastisk togtur skal du lete lenge etter!

Mountain biking: På en av våre litt mer øde lodger kan du utforske området fra sykkelsetet. Lodgen ligger langt sør i Hwange nasjonalpark, hvor sanden fra Kalahari- ørkenen har blåst inn og dannet små sanddyner gjennom hundrevis av år. Mellom dynene er det små stier som elefanter og andre dyr bruker når de er på gjennomgang. Disse stiene passer utmerket for en sykkelsafari. En kunnskapsrik guide er med på turen og lokale bushmen fra San- stammen går ofte i forveien for å varsle om hvor dyrene er. Sykkelturen er på mindre enn 15 kilometer, og det er følgebil med. Tråkk deg gjennom Hwange – det blir den beste sykkelturen du noen gang har tatt!

Fottur i Batoka Gorge: Det er to vandremuligheter fra en av våre lodger: Utforsk de flotte hagene med blomster som kun er å finne i Zimbabwe, rundt lodgen sammen med en kunnskapsrik guide. Når turen er over venter forfriskninger og så nyter du solnedgangen ved Peregrine Point.
For de mer energifulle vandrerne anbefales en tur til bunnen av Batoka Gorge. Det er rundt 200 meter, og er en hel morgenaktivitet. Her kreves det moderat fysisk form og meget gode sko. Turen ut fra kløften er ganske tøff, men ikke vanskelig. Det trengs ikke noe annet enn sterke bein og litt utholdenhet. I bunnen av kløften blir det drikke og snacks før dere begir dere på turen tilbake.

2. Eksklusivitet
Med 14 651 kvadratkilometer med villmark å utforske, er Hwange nasjonalpark omtrent samme størrelse som Serengeti nasjonalpark i Tanzania og litt mindre enn Kruger nasjonalpark i Sør-Afrika. MEN – den store forskjellen er i antall besøkende.
Hwange har rundt 43 000 besøkende, med en tetthet på 3 personer per kvadratkilometer per år. Sammenlign dette med Serengeti med 350 000 besøkende per år, med en tetthet på 23 personer per kvadratkilometer og Kruger med 1,4 millioner besøkende hvert år, med en tetthet på 85 personer per kvadratkilometer. Masai Mara i Kenya, som er en mye mindre nasjonalpark, har 192 personer per kvadratkilometer. I Hwange kan du dermed oppleve å tilbringe hele safarien uten å se en eneste bil, med unntak av bilene fra lodgen du bor på, og dette gjør safariopplevelsen til noe helt unikt!
Så kommer det faktum at våre favorittlodger i Hwange kun har 8-10 rom, med et totalt antall på 16-20 gjester.

3. Fleksibilitet (og impulsivitet)
I Zimbabwe og på alle våre lodger eksisterer det ikke noen timeplan for aktivitetene. Det er ingen fastsatt tid for måltider, safari eller andre aktiviteter. Våre gjester har fleksibilitet til å sette opp sin egen timeplan og velge sine egne aktiviteter. Ved ankomst blir dere møtt av en ansatt og guide fra lodgen og sammen diskuterer dere interesser og ønsker. Dere får også en oppdatering av hva som skjer med dyrene i området. De legger da en plan for neste dag. Etter middagen treffes dere igjen for å legge en plan for neste dag.
I tillegg, forbi vi bruker lokale, utdannede og profesjonelle guider, har disse egne tillatelser som gjør at de kan ta med gjestene våre på spontane fotturer. Om en guide eller gjest ser noe spesielt mens de er på safari, kan dere gå ut av bilen og utforske nærmere til fots.

4. Valuta for pengene
Zimbabwe tilbyr et høy nivå av eksklusivitet, de beste guidene i Afrika, en bredt spekter av aktiviteter, spektakulære safariopplevelser, masse fleksibilitet og nye og renoverte lodger/camper. Og det er ekstremt konkurransedyktige priser! De fleste 4-5stjerners lodger/camps ligger mellom 300-700 dollar døgnet lavere i pris enn i andre afrikanske land. Dette er safarivaluta som det ikke går an å slå (i hvert fall ikke sammenlignet med Zambia og Botswana).

5. Til fordel for lokalsamfunnet
Safari i Zimbabwe skaper jobber, økonomisk hjelp og sosiale tjenester for lokalbefolkningen. Regjeringen i landet bidrar i særdeles liten grad med økonomisk støtte og hjelp til lokalsamfunnene, spesielt de små landsbyene i utkanten av Hwange nasjonalpark. Det er dermed operatører som våre lokal samarbeidspartnere som skaffer jobber, i et land med 90 prosent arbeidsledighet. De bidrar også med sosiale tjenester som tannbehandling, medisinsk hjelp, utstyr til skole, oppgradering av fasiliteter og brønner. Så langt har vår samarbeidspartner (lodgene) bidratt med 1,5 millioner dollar til lokalsamfunn rundt Hwange nasjonalpark og utenfor Victoria Falls. Pengene er brukt til bygging og vedlikehold av brønner, medisinsk hjelp og utdannelse.
To av våre favorittlodger er også bygd på land som tilhører lokalsamfunnet, ved grensen til nasjonalparken. Som er resultat av dette vil overskudd og inngang til parkene gå direkte til de lokale myndighetene (ikke den sentrale regjeringen), og loven påkrever at 85 prosent av inntektene skal gå direkte til landsbyene. De resterende 15 prosentene går til kommunale myndigheter. Utenom visumavgift og turistskatt på 16 prosent, er det ikke noen av pengene dine som går til de sentrale myndighetene, men rett til lokalbefolkningen – hvor de gjør svært god nytte.

Trenger du fortsatt å overbevises, nevner vi de mektige Victoria Falls, kunsttimer med elefanter, cruise og middag på Zambezi- elven, lunsj hos en lokal familie, helikoptertur over Victoria Falls, strikkehopp, rafting og en spennende og interessant kultur.

Så nøl ikke – Zimbabwe venter på deg!

Pin It on Pinterest