Victoria Falls

– Enestående, mektige og imponerende!

Få ord kan beskrive det fantastiske naturvidunderet Victoria Falls. Det bør nemlig bare oppleves!
Vannet som velter over en 1,7 kilometer bred skrent og braser 110 meter ned i dypet. Overdøvende buldring og vakre regnbuer gjør et inntrykk på alle besøkende. Under regntiden føles det som en heftig regnstorm når vannet kastes hundrevis av meter opp i luften og skyer dannes som kan sees mange kilometer unna.

Navnet ble gitt av den skotske oppdageren David Livingstone. Han ble slått med forundring da han så fallene for første gang i 1855 etter å ha hørt buldringen allerede da han var flere kilometer unna. Fallene er oppkalt etter dronning Victoria av England.
Navnet Victoria Falls brukes generelt, men fallene bærer også det mer unike navnet Mosi – oa – Tunya, som på lokalspråket betyr «røyken som tordner».

Fallene er ikke blant verdens høyeste eller bredeste, men det påstås at de er verdens største. Den litt uvanlige utforming på Victoria Falls gjør at fossefallene kan sees i sin helhet fra samme nivå som toppen av fjellene, på en avstand så nære som 60 meter. Dette skyldes at elven Zambezi faller ned i en dyp, trang avgrunn forbundet med en serie av kløfter.
Når du ankommer parken kan du spasere langs den 17, kilometer lange veien, eller ta små avstikkere langs turstiene, hvilket gir deg en spektakulær utsikt over de mektige fossefallene.

Byen Victoria Falls er det naturlige valg når det gjelder overnatting. De fleste bor en eller to netter her før de reiser videre til andre opplevelser i Zambia eller Zimbabwe. Unike Reiser tilbyr to meget spesielle og flotte lodger som vi sterkt kan anbefale: Gorges Lodge og Zambezi Sands. Luksuriøse og komfortable lodger – med det lille ekstra – gjør at oppholdet og opplevelsen av Victoria Falls blir enda mer uforglemmelig!

Fra sentrum av Victoria Falls by er det rundt ti minutter til fots. Vær obs på at du underveis kan støte på både elefanter og bøfler, så hold deg langs veien. I byen er det flere restauranter og suvenirbutikker. Legg også turen innom det lokale håndverksmarkedet, hvor du kan få tak i noe av det beste innen afrikansk kunst.

Selv om de aller fleste kommer for å se og beundre de mektige fallene og naturen rundt, er det også et stort utvalg andre aktiviteter du kan delta på. Prøv en helikoptertur over fallene. Turen varer i ti minutter, men minnene varer for evig. Det å se fallene ovenfra, er enda mer ubeskrivelig og unikt.
Victoria Falls er også kjent som et paradis for adrenalinkick. Her kan du velge mellom strikkhopping, gorge swings og elverafting. Merk deg at sikkerheten er på topp ved disse aktivitetene, så du kan trygt melde deg på.
Eller hva med et bad på kanten? Det er ikke ofte at et bad kan gjøre deg mo i knærne, men det er likevel mulig ved Victoria Falls. Eller rettere sagt: På. For Devil’s Fall (Djevelens basseng) er en liten pytt som ligger helt på kanten av den 108 meter høye fossen. Det perfekte evighetsbasseng med andre ord. Men, kun mulig når det er lite vann, mellom august til januar.
Du kan også bli med på en båttur som tar deg temmelig nær fallene. Solnedgangen over Zambezi er helt utrolig, og er du riktig så heldig, får du kanskje øye på krokodiller og horder med flodhester.

Victoria Falls ligger i den øvrige delen av elven Zambezi, mellom landene Zambia og Zimbabwe. De er å finne på UNESCOs verdensarvliste, og det er ikke uten grunn. Fossefallene kan nås enten fra Livingstone i Zambia eller byen Victoria Falls i Zimbabwe. Et annet, og mer luksuriøst alternativ, er toget Rovos Rail som tar deg på en magisk reise fra Sør – Afrika og til Victoria Falls.

Beste reisetid er mars til april da det er mest vann i fossen! Uansett når du velger å besøke Victoria Falls så er opplevelsen unik!

Pin It on Pinterest