Luangwa nasjonalpark

– Attraktivt de luxe med tanke på dyreliv!

Når den østafrikanske forsenkningen – enorme geologiske sprekker som strekker seg fra Syria til Mosambik – kommer til Zambia, danner den vestre grenen en naturlig korridor, ti mil bred og syttito mil lang: Luangwadalen. I midten slynger elven seg, elven som har gjort denne dalen til en av Afrikas dyrerikeste. Her finner du kontinentets kanskje høyeste konsentrasjon av krokodiller og flodhester. Legg så til tusenvis av elefanter og bøfler, hundrevis av fuglarter, giraffer og rovdyr som løver, hyener, leoparder og villhunder, ja da safarien bli magisk!

Det var også her i parken at konseptet Safari til fots ble oppfunnet. Den tidligere parkvakten Norman Carr utviklet den banebrytende ideen som holdes ved like i dag. Mange besøkende lokkes hit nettopp på grunn av denne tradisjonen, slik at de får oppleve den afrikanske villmarken uten støy fra bilmotoren eller beskyttelsen av metall.

Parken deles i to: South og North. Begge parkene ligger ved den 100 mil lange Luangwa – elven.
Til sammen utgjør de et nesten 13 700 kvadratkilometer stort område.

South Luangwa er den mest populære delen av parken og strekker seg 9050 kvadratkilometer og ble grunnlagt i 1972. Parken regnes som et av de mest attraktive i verden hva dyreliv gjelder, så her blir du garantert ikke skuffet.
Du må for all del ikke gå glipp av en fotsafari. Få også med deg en nattsafari. Nattsafari kan ikke gjøres til fots, men det er en fantastisk mulighet til å observere nattdyrene, som leopard, ugler, jordsvin og genetter.

North Luangwa er halvparten så stor som sin kusine i sør, drøye 4600 kvadratkilometer. Her er det bare noen få lodger som tar imot besøkende, og parken ansees som et av Afrikas mest avsidesliggende viltområder. Den har kun noen få hundre besøkende i året. Så med andre ord er det stor sjanse for at du er alene med dyrene, ja alene i hele parken, ved et besøk her.

Når du besøker South Luangwa får du også god samvittighet. Parken er ikke bare et førsteklasses safarimål, men også et godt eksempel på hvordan turisme kan få en positiv innvirkning på lokalmiljøet. De fleste turoperatørene støtter både forskjellige lokale prosjekter og South Luangwa Conservation Society, og 10 dollar per person per natt går til disse prosjektene.

Luangwa er best å besøke i perioden mai til oktober. I mai og juni er det god temperatur og frodig og grønt. September til oktober byr på mest ville dyr, men det er tørt og varmt, og temperaturen stiger ofte over 40 grader.

Kom og opplev dyreliv de luxe!

Pin It on Pinterest