Zambia

– Eventyrlig og med et snev av magi!

Dette er Afrikas uslepne diamant! Zambia er et spennende reisemål for deg som er eventyrlysten og sulten på en opplevelse litt utenom det vanlige. Det er 143 år siden den berømte replikken «Doctor Livingstone I presume» ble uttalt ved Tanganyikasjøen da Henry Stanley endelig kom i kontakt med David Livingstone, den skotske oppdageren. I dag kan du vandre i Livingstones fotspor og selv utforske Zambia nærmere. Landet passer utmerket for deg som ønsker å reise til land uten for mye vestlig innflytelse.

 

Zambias livsnerve er den mektige Zambezi – elven, som sørger for vann til Afrikas største og mest berømte foss, Victoria Falls. Landet omfatter store strekninger med villmark, frodige våtmarker, gresskledde sletter, tett skog og veldige innsjøer. En slik variert blanding av leveomåder gir husrom til mange dyr, som elefanter, geparder, flodhester, bøfler, giraffer og sebraer. Dermed er Zambia ideelt for den som ønsker å dra på safari. Du kan være med på safari enten i bil, til fots, på hesteryggen eller med kano. Flodhester, krokodiller og elefanter holder til i og ved elvene. Disse elvene trekker også til seg fiskeentusiaster fra hele verden. Det mangler heller ikke på tilbud for den som søker ekstremsport og aktiviteter.

Zambia innfrir alles forventninger med sin slående vakre natur og dyreliv. Det er ikke for ingenting at Zambia omtales som hjertet av Afrika. Landet er virkelig et midtpunkt på det afrikanske kontinent. Eneste måten du kan avgjøre om beskrivelsen stemmer, er ved å oppleve det selv!

Pin It on Pinterest