Sørstatene

– Musikk, historie og soulfood!

Det dype sør omfatter statene Georgia, Alabama, Mississippi, Louisiana, Tennessee og South Carolina. Lukker du øynene kan du nesten lukte bomullsmarkene, høre musikken fra bluesmusikerne og baptistkirkene og kjenne smaken av soul – food. Historisk har sørstatene vært åsted for plantasjer og slavedrift, den amerikanske borgerkrigen, Ku Klux Klan, borgerrettighetsbevegelsen og mordet på Dr. Martin Luther King Jr. Men sørstatene har også dyrket fram et imponerende antall moderne musikksjangre. Jazzmusikken oppstod på slutten av 1800 – tallet i New Orleans. På begynnelsen av 1900 – tallet vokste bluesmusikken fram fra Mississippis bomullsmarker mens rock ‘n’ roll oppsto i Memphis i midten av århundret. For ikke å snakke om Nashville, som har vært countrymusikkens høyborg i en menneskealder. Også har du den gastronomiske reisen. På Topp – Ti – Lister ligger New Orleans og Atlanta med sine bistrokonsepter. På den andre siden har du det rustikke, regionale kjøkken, med gumbo og BBQ.

Så kommer naturen, som takket være den litterære kulturen, fremstår som de store naturskildringenes hjemstavn. Tennesse Williams og William Faulkner har lovprist naturen i sørstatene med en beskrivende penn. Mark Twain satte virkelig Mississippi – elven og hjuldamperen på kartet med romanen Adventures of Huckleberry Finn. Opplev Alabamas bomullsmarker i full blomst, Mississippi – elvens brøl, hestene som løper over Tennessees gressmarker, vannet som klukker i Louisianas våtmarker og The Great Smoky Mountains som reiser seg mot himmelen.

La musikken lede deg an og tråkk i fotsporene til musikkens legender i Memphis, Nashville, Clarksdale og New Orleans. Gjenopplev borgerkrigen i Vicksburg og bli kjent med Martin Luther King Jr. i Atlanta. Seil på Mississippi – elven mens hjuldamperen tøffer av sted og kjenn smaken av Jack Daniels og Coca Cola.

Sørstatene venter på deg – med den gjestfrihet og imøtekommenhet som sørstatene er kjent for!

Pin It on Pinterest