Nordøst – USA

– En eventyrreise langs den mangfoldige nordøstkysten!

USAs president, kongresspolitikere og lobbyister kjemper side om side i storpolitikkens hovedstad. Monument etter monument vitner om supermaktens menneskelige omkostninger i dunkle kapitler av den amerikanske historien. Washington D. C er også moro og livlig, med et stort utvalg interessante museer, trendy barer og butikker. Her slentrer du rundt i Amerikas historiebok, for så å se Pennsylvanias fjell reise seg i det fjerne. Uendelige kornmarker omgir deg, og du stopper på en liten diner for en blåbærpannekake og en sort kaffe. Lenger nordover passerer bilen din en gråskjegget amish – mann med hest og kjerre. Området der den amerikanske uavhengighetserklæringen ble underskrevet, omfatter både storbyliv i Philadelphia og Baltimore og landsbyidyll ved havet og Chesapeake Bay, der pulsen er lav og inntaket av nyfangede krabber er høyt.

Høyere, raskere og sterkere. Ingenting kan kue byen med de himmelhøye skyskraperne og mektige avenyene, der det er plass til alt fra dresskledde forretningsmenn og bohemaktige designere til kinesiske gateselgere. Velkommen til byen som aldri sover og der ingenting er umulig. New York City venter på deg, med sine verdenskjente monumenter: Empire State Building, Frihetsgudinnen, Times Square og Central Park. Ta så farvel med gigantbyen og sett kursen videre nordover. Fjelltopper, ville elver, bratte klippskrenter og mørkegrønne skoger så langt øyet kan se. Stillhet, som når du nyter et glass kjølig Riesling ved de uendelige vinstokkene og store sjøer, eller når du som en annen ørn skuer ut over funklende fjelltopper, og videre mot Niagara Falls’ enorme vannmasser, som buldrer og braker så det er vanskelig å høre noe. Dette er New York – et New York på landet.

Bruset fra Atlanterhavet, hvit sand mellom tærne og kystbyer som oser av idyll og hygge. Seil i Kennedyenes kjølvann på Cape Cod, studer hvaler på havet, og gå på oppdagelsesferd i de velstående sommerpalasser i Rhode Island. Borte fra havet kan du la deg rive med i en overflod av antikvitetsbutikker i Connecticuts fjell.

Boston er svingete brosteinsgater og bygningsperler fra 1700-tallet, den gang byen gjorde opprør mot den britiske kolonimakten. Men det er også skyskrapere og hektisk storbytempo, boutiquer og stormagasiner som får kredittkortene til å gløde. Det er godt at du kan slappe av med en lokal fatøl og se hjemmelaget vinne på en av de koselige pubene.

Snøkledde fjelltopper, ville skoger meislet inn i fjellene i røde, gule og oransje høstfarger, der elg og bjørn hersker, og der bøndene selger nyplukkede epler og lønnesirup ved veikanten. Avslappet hygge i fjelldalenes landsbyer med kritthvite hus og kirker som titter frem på sjarmerende hovedgater. De to småstatene Vermont og New Hampshire byr på god gammeldags, amerikansk landsbyhygge og fjellvidder så du blir helt svimmel.

Høye åser og mektige fjell nærmest ruller ned i det voldsomme, mørkeblå havet. Sjarmerende fiskevær der hummerbøyer vugger i vannet og lover ferske, saftige skalldyr til kvelds. En skipper tar deg med på hvalsafari mens kritthvite fyrtårn på kanten av rosa klipper rager opp mot himmelen. I Maine er det nok av turstier til alle i vill natur, så du får fornemmelsen av å være den første som utforsker fjellene i henholdsvis Grafton Notch State Park og Acadia National Park. Byene Bethel og Bar Harbor er et hyggelig bekjentskap når du kommer tilbake til sivilisasjonen.

Nordøst – USA er så absolutt Mulighetens Highway – Let’s go!

Pin It on Pinterest