New York

– Byen som aldri sover!

Høyere, raskere, sterkere. Ingenting kan kue byen med de himmelhøye skyskraperne og mektige avenyene. Byen er like fantastisk, fascinerende og sprø som på film. Neonlys, røyk fra kumlokkene, summingen av over 100 forskjellige språk og susende gule taxier. Velkommen til byen som aldri sover og der ingenting er umulig.

Uptown er et vidt begrep på Manhattan. Her finner du Central Park, byens desidert grønneste lunge midt i all betongen. I parken blir New Yorks hektiske puls lavere, og skylinen kommer på avstand slik at de arkitektoniske forskjellene mellom de nye hightec – skyskraperne og de eldre i murstein kommer tydeligere frem. Noen av verdens beste museer, som Guggenheim Museum og Metropolitan Museum of Art er også å finne her. I den svarte bydelen Harlem, nord for Central Park, ønsker deg velkommen til gospelgudstjeneste og påfølgende soul food på en trivelig restaurant.

Midtown rommer noen av byens aller største symboler og ikoner, fra The Big Apple’s første skyskraper, via den pulserende plassen Times Square til Empire State Building. Klassikere som Grand Central Terminal og St. Patrick’s Cathedral imponerer, det samme gjør New York Citys berømte hovedgate 5th Avenue, hvor du kan shoppe av hjertens lyst og til kredittkortene er tomme.
Times Square er hjertet av New York City, og energien pumpes ut i hver eneste gate og aveny. Neonlysene blinker døgnet rundt, bilistene tuter iltert og menneskemengdene myldrer frem og tilbake. Teatrene på Broadway lokker med sine mange forestillinger og restaurantutvalget passer en hver smak.

Downtowns sjarm er dets mange fasetter. Det er forretningsfolkene rundt Wall Street, minnesmerket hvor etterlatte til de omkomne etter terrorangrepet 11.september 2001 kommer for å minnes, og det er et mylder av kinesere i Chinatown, som kan ta pusten fra de fleste. I Greenwich Village er det mer avslappet, mens West Village og Meatpacking District byr på sjarmerende brosteinsgater og trendy butikker i gamle slakterhus.
Ground Zero – stedet som endret USA. Her ble Twin Towers jevnet med jorden under angrepet i 2001. Stillheten senker seg når du ankommer «Reflecting Absence», to kvadratiske bassenger som symbol på de to tårnene som falt, samt et museum.

Få også med deg Frihetsgudinnen, selve symbolet på USA og den amerikanske drømmen, samt Ellis Island. Brooklyn Bridge er selve broen, ikonet, landemerket. Newyorkerne elsker broen, det samme gjør besøkende. Fra hver og en av de 1825 meterne som utgjør broen får du fantastisk utsikt, både til broens enorme jernwire, de gotiske tårnene og skyskraperne på Manhattans skyline.

Reis til The Big Apple og opplev byen – bit for bit!

Pin It on Pinterest