Nasjonalparker

– Opplev USAs ville og vakre side!

Drønnende fosser, snøkledde topper, endeløse granskoger, sovende vulkaner, spennende ørkenlandskap, gigantiske trær og geysirer. Legg inn bjørn, ulv, bisonokser og alligatorer. Pluss deretter på et gigantisk utvalg av aktiviteter som fotturer, kajakk, rafting, klatring og rideturer, ja så er pakken komplett. Få land kan tilby en så fantastisk og samtidig variert natur som USA.Totalt har USA hele 58 nasjonalparker, hvorav 14 av disse er å finne på UNESCOs verdensarvliste.

Tenker du å kjøre bil for å oppleve de vakre og spektakulære naturscenene, anbefaler vi at du planlegger reisen slik at du får med deg flere parker.

Våre favoritter:

Grand Canyon, Arizona: Vi har alle sett det på bilder! Colorado – elven som har gravd seg ned i Arizonas røde fjell og skapt et landskap som rett og slett tar pusten fra deg. Men det er ikke før du ser det selv, at du innser hvor stor og mektig Grand Canyon er. Velg mellom et stort antall vandreturer, ri på esel, rafting eller se landskapet i fugleperspektiv med fly eller helikopter.

Yosemite, California: Høye fjell og loddrette granittklipper utsmykket med fosser som tipper over kanten og styrter flere hundre meter ned i dalen. Dette er skaperverket på sitt vakreste! Følg Mist Trail langs fjellfoten og ankom en av de flotteste fossene i området, Vernon Falls. Stemningen med den mektige fossen og regnbuene som oppstår når solen skinner gjennom en sky av vanndråper, er intet mindre enn magisk.

Everglades, Florida: Sumpmarker, alligatorer og propellbåter. Everglades skjønnhet er ikke noe du kan se utenfra, men tar du deg tid, merker du at det flate og tilsynelatende døde landskapet syder av liv. Everglades er det eneste stedet i verden du kan se både alligatorer og krokodiller. Et av de beste stedene å se alligatorer på nært hold er ved Anhinga Trail. Hvorfor ikke få et lite adrenalin kick og sykle gjennom parken, hvor alligatorene noen ganger ligger på sykkelstien? Besøk også en alligatorfarm og se et spennende show. Aller viktigst: Opplev Everglades i en propellbåt.

Yellowstone, Wyoming/ Idaho/ Montana: Yellowstone, verdens eldste nasjonalpark, strekker seg over deler av Idaho, Montana og Wyoming. Geysiren Old Faithful (den mest kjente av de 300 geysirene i parken), som spruter opp kaskader av vann med jevne mellomrom, er en stor publikumsmagnet. Noen garanti for å se dyr kan ingen gi, men drar du ut i villmarken, kommer du sannsynligvis til å høre dem: skrikende hvithodete ørner som seiler opp i skyene, hjorter som brøler og ulv som hyler i natten.

Monument Valley, Arizona: Indianere og røde klippesøyler som minner om majestetiske totempåler. Det fabelaktige landskapet er brukt som kulisse i mang en cowboyfilm, og du kan nesten se John Wayne komme ridende over slettene. Kom i kontakt med indianerne og hør mer om deres historie og kultur på jeeptur gjennom parken. Monument Valley skuffer garantert ikke!

Badlands, South Dakota: Et merkelig, dramatisk landskap brer seg ut i den sørvestre delen av South Dakota. Midt på den grønne prærien ligger en erodert steinørken med underlige formasjoner. Her stod det også mange slag mellom hæren og urbefolkningen, indianerne, blant annet den brutale massakren på 300 indianere i Wounded Knee. På prærien er det ikke uvanlig å se bison, prærieulv og villhester. Et fascinerende steinlandskap som absolutt er verdt et besøk.

Redwood, California: Som navnet tilsier, er denne parken, som ligger i det nordvestre hjørnet av California, fulle av enorme redwoodtrær. Treet regnes ofte som verdens høyeste og kan bli over hundre meter høyt! Parken har mer enn 30 mil stier for fotturer. De strekker seg gjennom skogen, over gressletter og langs strendene. Variasjonen er stor, fra skogens tette vegetasjon og de klare elvene, til den frådende stillehavskystens sjøløver, pelikaner og delfiner.

Overnattingsmulighetene varierer fra park til park, og det er både hoteller og campingmuligheter. Hver park har sitt eget Visitor Center (besøkssenter) hvor du kan innhente informasjon og kart. Det er vanlig å betale inngangspenger i hver park. Da betaler du per person samt for bilen. National Park Pass kan kjøpes i de fleste parkene. Da får du ubegrenset til alle parkene for et år for alle i reisefølge (samt en bil). Planlegger du å besøke mer enn én park, kan dette være lønnsomt.

Pin It on Pinterest