Hjuldamper på Mississippi

– Elvens konge!

De store hjuldamperne lå tett i tett, og de mange skorsteinene spydde ut svarte skyer. Langs hele Mississippi – elven kunne folk høre en skingrende tone fra fløyten på nok en dampbåt. Bryggen var full av folk, det ble ropt og skreket overalt, og folk presset seg frem mellom de enorme stablene av bomullsballer. Litt lengre ned ved elvekanten satt en liten gutt og plasket med beina, tygget bekymringsløst på et strå mens han så duppen som vippet opp og ned i vannet. Stråhatten var skjøvet bakover og skjortekanten hang utenfor buksene. Det var Huckleberry Finn som satt der, lykkelig og avslappet. Slik var det en gang på Mississippi – elven, under hjuldampernes storhetstid. Den klassiske måten å reise rundt i Amerika på 1800 – tallet var med diligens, damptog og hjuldamper. Diligens og dampbåt har forlengst forsvunnet, men hjuldamperen har oppstått!

Det er kun ett eneste fartøy som foretar overnattingsreiser på Mississippi, og det er SS American Queen. Dette er den største hjuldamperen som noen gang er laget og hun er en herlig kombinasjon av moderne teknikk og klassisk tradisjonell sjarm. Hun ble bygget i 1995, men all innredning og atmosfæren tar deg tilbake til 1800-tallets glansperiode. Alle de 220 lugarene om bord er romslige og med privat bad. Det er restauranter, barer og ekte sørstatsunderholdning hver kveld. Frokost, lunsj og middag er inkludert, samt vin og øl til måltidene. American Queen seiler på Mississippi – elven samt noen av sideelvene. Vår og høst starter de fleste seilingene i New Orleans. Om sommeren finnes det turer også på den øvrige delen av Mississippi. De fleste reisene varer i syv døgn, men det er også kortere og lengre turer. Prisen er basert på reisens lengde. Kombiner gjerne American Queen med en rundreise i Sørstatene eller noen dager i New Orleans, Atlanta eller New York.

Vi kan også tilby American Empress som seiler i fotsporene til Lewis and Clark på Colombia River og Snake River. Reisen tar deg gjennom statene Oregon og Wyoming. Reisen kan fint kombineres med noen dager i Seattle eller en kjøretur langs Stillehavet til California med San Francisco og Los Angeles.

Opplevelser

Pin It on Pinterest