California

– Drømmenes land!

California er som et USA i miniatyr: Hollywood, Disneyland, Silicon Valey, Universal Studios og Highway 1. Her ligger store høysletter og ørkener, snørike fjell og fjellkjeder, grøderike daler med de mest fenomenale vingårder, og en kystlinje med strender og fascinerende klipper.

I California kan du spille hovedrollen i mang en film. Settingen og historien velger du selv:
En Ford Mustang Convertible glir rolig bortover Sunset Boulevard, over bygrensen til Beverly Hills 90210. Etter en begivenhetsrik dag i Universal Studios i Hollywood, er du nå helten med solbrillene og klar for litt vindusshopping langs den verdensberømte og ekstravagante Rodeo Drive. Kanskje møter du en kjendis eller to, som er ute i akkurat samme ærend som deg?
I en Chevrolet minivan sitter du og familien. Det blir gitt bånn gass for å komme opp berg – og dal -banebakkene i San Francisco. Dere nyter synet av det oransjerøde gjenskinnet fra dagens siste solstråler som treffer Golden Gate – broen, mens lysene tennes i byens skyskrapere.

Midt – California er et område med ville kontraster. Mellom San Francisco og Los Angeles, langs det frådende Stillehavet, kan du oppleve den legendariske Highway 1. Høydepunktene står i kø på den godt og vel 800 kilometer lange turen. Badebyen Santa Cruz, John Steinbecks Salinas, det verdensberømte akvariet i Monterey og gallerier og restauranter i hyggelige Carmel. Seler, sjøløver og sjøelefanter langs kysten. Ypperlig vinsmaking i danske Solvang. Ikke minst den amerikanske rivieraen ved Santa Barbara.
En eksplosjon av naturens gaver kommer den besøkende i møte i Yosemite nasjonalpark. Et lite paradis, hvor mennesket kan befinne seg og gjenvinne litt av respekten for naturen. Death Valley nasjonalpark er det varmeste stedet i USA, og har mange usedvanlige naturfenomener og over 1000 arter av ørkenplanter.

Skal du late deg på stranden? Sykle, surfe eller padle kajakk? Skal du rusle rundt blant kafeer og butikker i Palm Springs? Skal du gå om bord i hangarskip, u-båter og seilskip i San Diegos havn? Skal du la deg underholde av hvaler, delfiner og sjøløver i Sea World? Dette er noen av de vanskelige spørsmålene livet som turist i Sør – California byr på.

I den nordlige delen av California må du velge mellom å oppleve verdens høyeste trær, hvor du føler deg som en maur under de over 100 meter høye gigantene. Se en levende vulkan oppkalt etter en dansk eventyrer. Tøm en Bucket of blood – øl i den røffe gruvebyen Virginia City. Dra på whitewater rafting i en gummibåt ned American River eller ta en roligere båttur med hjuldamper på Lake Tahoe. I Californias hovedstad Sacramento blir gullgraverhistorien levende.

Det blir rådslagning hjemme når ferien i California skal planlegges. Uansett hvor og hva du velger så kommer du til å få oppleve «California Dreaming» under oppholdet på USAs vestkyst!

Pin It on Pinterest