Queen Elizabeth nasjonalpark

– Hvor løvene klatrer og sover i trærne!

Safaribilen humper av gårde. Solen har akkurat stått opp og kastet sine første stråler over den storslåtte savannen. Bilen svinger rundt et av parkens store trær, og du speider opp i trekronene, strekker hals og bøyer deg ivrig fremover for å se enda bedre. Det er nemlig her, blant greiner og blader, parkens virkelige store stjerner slapper av på varme dager: Parkens klatrende løver.
Ingen vet hvorfor de klatrer i trærne, men bortsett fra Lake Manyara nasjonalpark i Tanzania, skal det ikke finnes klatrende løver noe annet sted i verden. I Queen Elizabeth nasjonalpark holder de til i Ishasha, som ligger i den sørlige delen av parken.

Det er ikke uten grunn at parken er en av Ugandas største attraksjoner. Her kan du virkelig oppleve det villeste Afrika, omgitt av en spektakulær natur og fantastiske dyreopplevelser. Den nesten 2000 kvadratkilometer store parken ble opprettet i 1952, og fikk sitt nåværende navn to år senere etter et besøk av den britiske dronningen.
Med 95 arter pattedyr og over 600 ulike fuglearter, skal det mye til for at du ikke får en safariopplevelse du sent kommer til å glemme. Utenom de berømte løvene som klatrer og sover i trærne, er parken hjem til elefanter, bøffel, flodhest, hyene, leopard, sebra, bavianer, vortesvin og antiloper.

Så rører det seg i buskaset. En gylden skygge glir gjennom gresset. Det rasler i kvistene, og så stikker et enormt hode frem. Det er en løvinne i full majestet. Rett bak henne hopper og spretter to skjønne unger, som ikke lar bilens tilstedeværelse påvirke leken i noen grad. Moren er rolig, og hun har vært med på dette før.

En flott måte å komme tett innpå dyrene er ved å ta en båttur på Kazinga Channel. Kanalen binder sammen Lake Edward og Lake George. Yrende fugleliv, avslappet flodhester som pruster og peser litt innimellom for å vise seg og elefanter som slukker tørsten ved elvebredden. Ingen av disse ser ut til å bry seg bemerkelsesverdig når du fotograferer ivrig fra båten. Krokodillene, som leker tømmerstokker i vannkanten, flytter seg når båten kommer.

I Kyambura Gorge får du beskjed av guiden om å titte opp. Resten av et overnattingssted befinner seg over hodet ditt. Beboeren har sjekket ut og utforsker skogen et eller annet sted. Sjimpanser er også en stor attraksjon i parken, og er du tålmodig, kan du se våre nærmeste slektninger på tett hold.

Queen Elizabeth nasjonalpark har en bemerkelsesverdig variasjon i landskapet: Tropisk skog, elver, sumper, innsjøer og vulkankratere. Den ligger i de vestlige delen av Uganda og er kjent for sitt rike dyreliv. Ekvatorlinjen krysser gjennom parken, og et populært fotostopp blant besøkende.

Ugandas store nasjonalpark gir deg safari både til lands og til vanns. Inntrykkene fordøyer du med en sundowner på lodgen om kvelden mens solen farger himmelen oransje og rød før en magisk stjernehimmel overtar. Du tenker på hvilke dyr som vil åpenbare seg for deg neste dag – for husk at i Queen Elizabeth nasjonalpark er det dyrene som har regien!

Pin It on Pinterest