Aktiv i Tanzania

– Safari fra luften, fjellturer og undervannssafari!

Om bilsafari i lengden føles for passivt er det et stort utvalg andre muligheter for enda mer dynamiske safariformer. En safari behøver nemlig ikke foregå på fire hjul. Du kan også hoppe ombord i et propellfly, fly med varmluftsballong, se dyrene fra sykkelsetet, fra hesteryggen eller på en fottur over savannen. Hva med en runde golf på en av verdens flotteste baner? Du kan også stikke hodet under havoverflaten og gjennom maske og snorkel oppleve et Tanzania hvor livet er minst like myldrende som på savannen.

Flysafari
Flyvning er ofte en del av logistikken for å komme frem til fjerntliggende parker og lodger, men du kan også velge å gjøre transporten til målet i seg selv. Kombiner fly og safari med bil på en reise hvor du flyr mellom nasjonalparkene i stedet for å kjøre bil. Det sparer tid på transportetappen samtidig som du får sett landskapet og dyrelivet fra luften. En fantastisk måte å oppleve Tanzania på.

Ballongsafari
Safari blir aldri helt det samme etter at du har prøvd det i en varmluftsballong. Det ene øyeblikket svever du rett over tretoppene. I det neste har brenneren løftet ballongen opp og forvandlet savannens dyr til maur på en skogsti. Det er mulig å delta på en ballongsafari i nasjonalparkene Serengeti, Selous og Ruaha. Når du lander inntas en champagnefrokost på savannen.

Fotsafari
Fotsafari er noe ganske unikt og du kommer tettere på naturen og føler deg i ett med landskapet.
Du går ut, vanligvis om morgenen, sammen med en erfaren guide. Det er spennende å se hvor tett du kommer på dyrelivet, uten at det er noen stengsler fra bilen.
Fotsafari arrangeres i nasjonalparkene Serengeti og Selous.

Fot- og fjellturer
Tanzanias vakre landskap byr på mange muligheter når det gjelder fot- og fjellturer. Lengden og vanskelighetsgraden varierer, men det mangler ikke på steder å velge mellom. Det er utmerkede fotturmuligheter i Ngorongoro- området, Mahale Mountains, Mount Hanang og Uluguru Mountains nasjonalpark.
På Zanzibar kan du begi deg ut på en behagelig og lett fottur i Jozani Forest mens i Dar Es Salaam organiseres det ukentlig fotturer for fugleentusiaster.
Den mest utfordrende (og uforglemmelige) fotturen er Kilimanjaro, som ruver over savannen med sine 5892 meter. Kilimanjaro blir helt passende kalt ”Afrikas tak” og representerer muligheten til å få et helt kontinent under sine føtter. Du trenger ikke være fjellklatrer for å komme til helt opp. Toppen Uhuru Peak kan klatres med varmt tøy, viljestyrke og en ok kondisjon.
Januar – februar og september – oktober er de beste månedene å bestige fjellet. Juni – juli er også gode, men kalde.

Safari på hesteryggen
Det er en unik og fantastisk opplevelse å sitte på hesteryggen og observere giraffer og sebraer, og du kan komme ganske så nærme dyrene. De fleste dyrene ser ikke på hestene som en trussel, og menneskene blender seg inn på ryggen. Flere steder i Tanzania arrangeres det nå safari fra hesteryggen.

Undervannssafari
En helt annen type safari er den som skjer under havoverflaten. Tanzanias kystlinje frister ikke bare med noen av Afrikas vakreste strender, men også med øyer og korallrev med glimrende dykkermuligheter. Særlig anbefales Zanzibar for de som ønsker å skylle av seg støvet fra safarituren. Østkysten lokker med øyas lengste, ubrutte strender og lengre avstand mellom hotellene. Minuset er lavvannet, som trekker seg flere hundre meter tilbake, og kan gjøre bading vanskelig. Fenomenet oppleves langt mindre på vestkysten, hvor det også er fremragende strender, men til gjengjeld flere hoteller. Sør på Zanzibar er det flere klipper og kortere strender, men glimrende dykke- og snorklemuligheter.
Er du glad i vannaktiviteter, er det gode muligheter for vindsurfing, vannski og dyphavsfiske på Zanzibar. Mange steder kan du også bli med på en seiltur i en tradisjonell dhow– fiskerbåt.

Golf
Golf er ikke den største turistattraksjonen i Tanzania, men det gjør ikke opplevelsen noe dårligere av den grunn. Landet byr på en rekke flotte baner, hvor du virkelig får utfordret deg selv – samtidig som du er omgitt av en natur som nesten tar pusten fra deg.
Kilimanjaro Golf & Wildlife Estate er Tanzanias første 18-hulls Championship bane, og befinner seg mellom Kilimanjaro og Mount Meru. En runde eller flere på denne banen er garantert en uforglemmelig opplevelse for enhver golfentusiast.

Fiske
Zanzibar, Bagaoyo og Mafia Island er alle anerkjente steder for dyphavsfiske, hvor du (forhåpentligvis) kan dra i land tunfisk, marlin, sverdfisk, hai og barrakuda. Disse fiskes etter prinsippet «fang, merk, vei og slipp løs- prinsippet”. I Tanzania deles fiskesesongen inn i to deler: tunfisksesongen som varer fra august til oktober, og marlinsesongen fra desember til mars.
Ferskvannsfiske er mulig i Mwanza (Lake Victoria), Lake Tanganyika og Rufiji River i Selous viltreservat.

Dykking
Rundt Unguja er det flotte rev. Pemba Island er spektakulært og verdenskjent blant dykkere. Delfiner kan som regel sees rundt Zanzibar, mens i området rundt Pemba er det et stort antall skilpadder.

Kano
For de som ønsker å oppleve Tanzania fra kano er det flotte muligheter på Momella Lakes (i Arusha nasjonalpark), på Duluti crater lake utenfor Arusha og Lake Manyara.

Kulturelle turer
For de som ønsker å oppleve det autentiske Tanzania tilbys en rekke turer, fra dagsturer til to uker, inkludert fotturer med safari, i området rundt Lake Burungi og østlige Manyara.
Pakken inkluderer lokal transport, overnatting, måltider, guide og besøk i landsbyer. Disse turene er langt fra luksuriøse, men gir til gjengjeld en genuin og autentisk opplevelse. Passer perfekt for de som vil komme litt off the beaten track til en rimeligere kostnad.

Pin It on Pinterest