Tanzania

– Ville dyr, natur, kultur og strandliv!

Tanzanias natur er Afrikas svimlende storhet for full utblåsning. Vidstrakte sletter, baobabskoger og utdødde vulkaner. Verdens største flokker av gnuer og sebraer og Afrikas høyeste fjell. På den store, flate Serengeti- sletten blander karamellgylne impalaer seg med fangestripete sebraer. Et par giraffer har søkt skygge under et akasietres flate krone, mens flodhester kjøler seg av i elven. Kun dens lyserøde ører og nesebor stikker opp av det grumsete vannet.

I Tanzania finner du noen av Afrikas største og mest spektakulære naturreservater og nasjonalparker. Hver og en av dem har noe spesielt å by på. I Tarangire nasjonalpark rusler flokker på hundrevis av elefanter rundt mellom parkens kjempestore baobabtrær. På bunnen av Ngorongoro- krateret går en overflod av dyr rundt mellom hverandre – fra elefanter, bøfler og neshorn til løver, sebraer og flodhester. Så er det ikoniske Mount Kilimanjaro, som med sin snøkledde topp og enkle kjegleform ruver opp på den flate høysletten. Den evige snø og isblå isbre på toppen av Kilimanjaro fremstår som litt av et mirakel, når du befinner deg på ekvator.
Så selvfølgelig, ”moderskipet” blant Øst- Afrikas nasjonalparker, den fantastiske Serengeti- savannen, hvor du finner verdens største flokker med ville dyr.
I det sørlige Tanzania ligger det utemmede og oversette Selous Game Reserve. Her er terrenget vilt og dyrene sky. Den antas at Selous rommer flere elefanter enn noe annet reservat i verden, og at mellom 60 000 – 70 000 av disse vakre skapningene hersker i parken. Legg så til et stort antall flodhester, bøfler, sabelantiloper, løver og afrikanske villhunder, så er safarien komplett. Men så har dyrene også astronomiske 55 000 kvadratkilometer å boltre seg på. Selous er Afrikas største viltreservat, og her er det meget stor sjanse for at du vil være alene med dyrene på safarien.

Hele 53 000 kvadratkilometer av Tanzania er dekket av innsjøer: Den vakre Tanganyikasjøen, som danner grensen til Kongo, og er en av verdens, biologisk sett, mest mangfoldige sjøer. Malawisjøen i sørvest, og halvparten av verdens nest største sjø, Victoriasjøen.

Tanzania er mer enn bare safari, flotte lodger og ville dyr. Langs den 1400 kilometer lange kystlinjen er det korallrev med et mylder av fargestrålende fisk. Her er historie, kultur og tradisjoner. Ettermæle fra gamle oppdagelsesreisende. Slavemarkeder og sultanpalasser. På Tanzanias østkyst er du hovedpersonen i en historisk sjørøverroman. Det er her du finner Dar Es Salaam, en tilbakelent og sjarmerende afrikansk storby. Palmer og sandstrender er en integrert del av byen, og blander seg med travle handlegater og livlige markedsplasser.

Kanskje du bør tenke deg godt om neste gang du ber noen dra dit pepper’n gror, for det kan hende de ender opp på vakre Zanzibar, med sine perfekte, hvite strender og korallrev. Et varmt og solrikt klima året rundt. Hvor duften av krydder henger i nesen, lyden av bølgene som slår innover land sitter behagelig i ørene og du trekkes inn i den livlige kulturen. Natur og hav. Avslapning og opplevelser. Stone Towns krokete gater og slitte husfasader. Paleer, hvor kjempemessige tredører er bygget som beskyttelse mot angripende fiender.

Øyene Pemba og Mafia lokker besøkende med sine flotte strender og krystallblått hav, som er utmerket for de som vil utforske livet under havoverflaten. Her er det langt færre turister, og opplevelsen er mer genuin enn på den større og mer besøkte Zanzibar.
Zanzibar, Pemba og Mafia er perfekte destinasjoner å avslutte en innholdsrik ferie i Tanzania på.

Tanzania kan også fint kombineres med Kenya.

Oppdag Tanzania du også – du blir forbløffet over hvor mye landet har å vise frem!

Pin It on Pinterest