Wasgamuwa nasjonalpark

– Elefanter blant aper og sommerfugler!

For fugleelskere er dette et paradis, og allerede i 1938 ble Wasgamuwa gitt status som nasjonalpark. Grunnet sine åpne gressletter, fruktbare jord og en stabil temperatur på 28 grader er det ikke uten grunn at parken er kjent for sin flora og fauna. Her finner du over 150 forskjellige arter av blomster, og fargespillet og duftene følger deg hvor hen du er i parken. Naturen dekoreres ytterlige av de mer enn 50 sommerfuglarter, og alt oppleves som en midtsommernattsdrøm.

Du kjører på grusete og sandete veier, og selv om parken ikke er best kjent for dyrelivet sitt, har den allikevel en imponerende bestand av elefanter. Mens solen stiger på himmelen møter du garantert noen av de 150 elefantene som har Wasgamuwa som sitt hjem. De majestetiske dyrene holder ofte til ved Mahaweli – elven og områdene her, og det er garantert et minne for livet når du ser dem bade og leke i vannkanten. Jeepen stopper nærme nok så du kan ta flotte bilder av familien – dette har sjåføren din gjort mange ganger før.

Ved elvebredden ligger krokodillene og soler seg. Det er så vidt de enser deg der du kjører forbi, og en og annen kryper raskt og smidig ut i vannet, for så å forsvinne i det mørket vannet. Kanskje den skal ned til bunnen og sjekke at resten av middagen fra i går fortsatt ligger der?

Overalt hvor du kjører følger sommerfuglene deg og fuglene synger lystig i tretoppene. Parken har 143 fuglearter, og åtte er endemiske til parken. Du kjører blant 1700 år gamle tamarindtrær og du får akkurat med deg et glimt av en rød malkoha før den flyr av sted. Du setter kursen til parkens høyeste punkt, Sudu Kanda, eller Det hvite fjellet. Apekatter springer over veien rett foran bilen, altfor opptatte i sin egen lek til å registrere at du er på besøk. De skriker og roper etter hverandre, slik apekatter ofte gjør. Påfuglene tripper langs med bilen der du stopper for å ta noen bilder av deres spektakulære fjærdrakt.

Så når solen etter hvert synker ned mot horisonten hviler en ro over Wasgamuwa nasjonalpark. De store elefantene har samlet seg for en god natt søvn, fuglene kryper tett sammen på grenene sine og sommerfuglene sover søtt allerede. De velduftende blomstene har lukket kronbladene og du sukker fornøyd for deg selv mens sjåføren kjører ut av parken og tilbake til lodgen der du bor i natt.

Pin It on Pinterest