Strandliv

– Nydelige strender omgitt av slanke palmer!

Sri Lanka er kjent for sine flotte strender, og Unike Reiser har valgt ut noen perler for deg.

Negombo
Solen er i ferd med å stå opp, fiskebåtene er allerede på vei tilbake til havnen og er et stadig økende sus av folk som skal opp og av sted til jobb. Det skal ikke du – for alt du skal i dag er å nyte solen, den kritthvite stranden og bare føle Sri Lankas varme. Ditt største problem er hvilken av de mange gode restaurantene du skal velge å spise lunsj på. Velkommen til Negombo!

Byen ligger bare en halvtimes kjøring fra hovedstaden Colombo, og med sine 180 000 innbyggere har byen et yrende folkeliv, variert tilbud av butikker og restauranter og er et godt utgangspunkt for dagsutflukter. Det var tidligere et handelsted for portugisere og hollendere, og et populært område er «Den hollandske kanal» som renner stille gjennom byen. Den stammer fra den 10 mil lange kanalen som en gang var handelsruten. Det er flere godt bevarte kirker, og deler av det hollandske fortet står fortsatt for de som vil ha med seg litt historie.

Det er allikevel ikke handel som er det beste med Negombo, nei, det er de fortsatt urørte strendene. Det er solsengen og en god bok, musikk på øret og ro i hele sjelen. Er du på jakt etter aktiviteter, er mulighetene mange når det gjelder dykking, snorkeling og andre vannsportaktiviteter. Så etter en avslappende dag på stranden og når solen senker seg, tar du kanskje turen til markedet for å se litt på folkelivet. Her er det fiskemarked og basarer, suvenirer og mang en bar å nyte noe kaldt på. En bedre og rimelig middag på en av de koselige restaurantene, for deretter å vugges i søvn til lyden av palmesus. Slik går dagene i Negombo.

Bentota
Her er det livet i vannkanten som gjelder! Finkornet sand, svaiende kokospalmer og kalde forfriskninger servert til solsengen. De lange, herlige sandstrendene innbyr til en rusletur i vannkanten, solen varmer ansiktet og den svake brisen rusker deg lett i håret. Her det er frodige skoger og parker, gode hotell og rimelige priser. Bli med en tur på Benota – elven og stå på vannski eller se mer av området fra en bananbåt. Aktiviteter for store og små, og gode hoteller med vennlig personale, klare til å ta vare på deg under ferien din.

Mount Lavinia
Kjært barn har mange navn, og slik er det med Mount Lavinia også. Legendene er mange, men byen som ligger et par timers kjøring fra Colombo, er vel verdt et opphold. I 1805 kom en engelsk offiser hit med navnet Sir Thomas Maitland, og han forelsket seg i en lokal jente ved navn Lavinia. Han ble borgermester i byen og selvfølgelig var det ikke var akseptabelt med et slikt forhold. Legenden sier hun ble smuglet inn til herregården hvor Sir Thomas bodde via en hemmelig tunnel. Dessverre ble Sir Thomas overflyttet til Malta i 1811 hvor han levde resten av sitt liv alene. Byen tok navnet etter den vakre Lavinia, og herregården ble gjort om til et hotell med navnet Mount Lavinia Hotel. Her kan du fortsatt se statuen Sir Thomas fikk bygd av sin kjære, midt i den store fontenen ved inngangen til hotellet.

En annen legende sier navnet kommer fra det lokale navnet på byen, Galkissa – Kissa. Det er likt det singalesiske ordet for klippe, for legenden sier at det er gjemt en stor skatt fra et skipsbrudd her mellom alle klippene.
Uansett hvilken du velger å tro på er Mount Lavinia en ekte srilankisk by med høy puls og tempo. Frodige omgivelser, flott arkitektur og døgnåpne barer og utesteder. Golden Mile refererer til de mange flotte sandstrendene, så her er noe for alle.

La dagen passere fra en solseng på vakre strender på Sri Lanka og lad batteriene her!

Pin It on Pinterest