Colombo

– En fargerik og kontrastfylt hovedstad!

Colombos hektiske og kaotiske overflate skjuler en by med store kontraster og en herlig blandning av kulturer og opplevelser som viser frem Sri Lanka med sitt mangfold og variasjon.
Som by er Colombo forholdsvis ung i sammenligning med andre steder på Sri Lanka. Til tross for at området byen ligger på har vært bebodd, spesielt av muslimske sjøfarere som etablerte en handelsstasjon her i det 8. århundre, satte ikke Colombo sitt preg på landets historie før europeerne ankom i det 16.århundre. Portugiserne kom i 1517 og bygde et fort her, som sitt første grep på øya. Herfra lanserte og startet de innmarsjen videre innover i landet. Det var nettopp dette fortet som la grunnlaget for den moderne byen Colombo er i dag. Nederlenderne gjorde sitt inntog og utviddet byen med å bygge forsteder og kanaler. Men det var ikke før britene kom at Colombo virkelig tok av: Utbygginger og modernisering av havnen førte Colombo opp på listen som Sri Lankas viktigste havneby og et viktig stopp på handelsrutene på Det indiske hav.

Slik så mange andre hovedsteder har Colombo noe for alle og enhver. Byen er fargerik, med sine mange vakre parker, flotte hoteller og store utvalg av butikker. Store, moderne kjøpesentre med designermerker ligger side om side med små, koselige lokalbutikker, sprengfulle av suvenirer i alle former og fasonger.

Colombo er en havneby, en strandby, og mest av alt en smeltedigel av folk fra forskjellige nasjonaliteter og religioner.
Den beste måten å oppleve Colombo på er ved å ta en tuk tuk taxi, også kalt Tukshaw, rundt i byen. Disse trehjulte taxiene er det vanligste fremkomstmiddelet , men glem ikke å holde deg godt fast! Turen er en opplevelse i seg selv. Ønsker mer sivilisert kjøring, kan du bli med på en sightseeingbuss isteden, kanskje tryggere, men langt fra like morsomt.

Etter å ha spasert langs promenaden Galle Face Green, frister det å slå seg ned på en av de mange, koselige fortausrestaurantene. Godt tilbakelent i stolen kan du nyte folkemyldret og observere folk på vei hit og dit mens du nyter en kopp te eller en avkjølt drikke. Promenaden går langs kysten, og ble opprinnelig laget av guvernøren Sir Henry George Ward i 1859. På din vandring kan du se byens innbyggere utfordre hverandre i en kamp i både polo, fotball, tennis, rugby, og selvfølgelig cricket.

Besøk Nasjonal Museet, med sin flotte samling av oldtidens malerier, skulpturer og tegninger, eller ta turen til Gangarama Vihara og besøk et av landets flotteste templer. Det glitrer i kobber og fargerike dekorasjoner og utskjæringer.
Avslutt dagen med en tur til Mount Lavinia Beach, et roligere og litt mer eksklusivt område utenfor byen. Her finner du de lekreste retter og sjømat på sitt beste, og det er mange restauranter å velge mellom.

Bryt av storbylivet med en golfrunde eller to. Royal Colombo Golf Club ligger midt i byens hjerte, omringet av flotte grøntområder og har eksistert i 129 år. Klubben er faktisk den eldste Royal Golf Club utenfor Storbritannia, så er her det mye golfhistorie å ta med seg.

Colombo har som sagt noe for enhver, enten du vil shoppe, nyte dagene med SPA – behandlinger eller bare rusle rundt i gatene og føle energien i byen. Velkommen er du uansett!

Pin It on Pinterest