Sri Lanka

– En dråpe med paradis!

Sri Lanka er et dråpelignende paradis i India – havet. Øya tilbyr en komplett pakke når det gjelder ferie. Den mer enn 2000 år gamle historien henger over Sri Lanka og lokker med mystikk og sagn. Historien omfatter både kongeriker, kolonimakter og kjøpmenn. Buddhistiske templer og klostre er spredt over hele det lille landet, og dette gjenspeiler seg i dagsordenen for både innbyggere og tilreisende.

Endeløse, hvite strender er omkranset av palmer som sakte svinger seg i vinden, krystallblått hav som er hjem til delfiner, hvaler og fisk i alle former og størrelser, apekatter som svinger seg i trærne og elefanter som avkjøler seg i elvene. Mektige fosser buldrer nedover fjellsidene og nasjonalparkene er imponerende og vakre.

Siden antikken har Sri Lanka vært et sentrum for buddhismen, og dette gjenspeiler seg i arkitekturen. Det er også mye annet som kommer til å fange din oppmerksomhet når du ankommer landet. Landet har et variert landskap, og for å få et ordentlig helhetsinntrykk av landet, bør du oppleve alle de ulike landskapene.
Det er forholdsvis enkelt å reise rundt, og en rundreise er å anbefale. Etter dager med inntrykk og reising, er det herlig å slappe av på en av kritthvite strendene. Det avholdes også flere festivaler på Sri Lanka og disse er verdt å få med seg. Lokalbefolkningen kler seg ut i lokale kostymer, elefantene utsmykkes og folket hengir seg i kulturelle danser.

Sri Lanka er kombinasjonen av utallige naturopplevelser, kultur, historie, smilende og gjestfrie mennesker, late dager på stranden og minner for livet!

Pin It on Pinterest