Pilegrimsvandring til Santiago

– Følg i pilegrimenes fotspor på en historisk vandring!

Pilegrimsveien til Santiago de Compostela er en samling vandreruter som leder fra flere land i Vest- Europa fram til katedralen Santiago de Compostela i byen med samme navn. I denne katedralen ligger det, i henhold til tradisjonen, relikvier etter apostelen Jakob.

Nå kan du selv vandre i pilegrimenes fotspor, gjennom vindunderlig spansk landskap, middelalderbyer med vakre kirker og gjennom mer enn 1000 års historie. Det er flere ulike ruter, og den kan legges opp etter hvor lang tid du ønsker å bruke på den berømte nordspanske pilegrimsruten. Uansett hvilken rute du velger så vil turen ta deg forbi historiske kirker og klostre, imponerende katedraler og pittoreske byer. Du kan på egne ben følge den mediative reisen pilegrimer i mer enn et årtusen har gjennomført med vandrestav i hånden og endemålet – den hellige Jakobs grav – for øyet.

Katedralen og byen Santiago de Compostela har sammen med Roma og Jerusalem vært de viktigste pilegrimsmålene for den europeiske kristenheten. Den første kjente pilegrimen var biskop Gottskalk i år 950. Pilegrimsfarten var viktig gjennom hele middelalderen, men ble forvansket i perioder med pest og kriger. Herberger og andre tjenester vokste opp langs de vanligste rutene. I dag er det en fantastisk opplevelse – uansett hvilken grunn du har for å utføre vandringen.

En pilegrimsvandring er allsidig. Historisk sett var denne vandringen en religiøs handling, men i dag er det mange grunner til å foreta denne vandringen. Noen foretar reisen av religiøse grunner, andre for ”å finne seg selv”. Kanskje er du ute etter en unik vandrertur med historiske og arkitektoniske steder eller å oppleve en aktiv ferie i idyllisk landskap. Pilegrimsruten er også blitt meget populær for jentegjengen på tur.

Uansett hvilken grunn du har for å begi deg ut på denne reisen, så er veien og sluttpunktet det samme: Santiago de Compostela. Etter minneverdige dager på opptråkkede stier, ser du majestetiske bygninger, kirkespir og trange smug når du ankommer byen. Ingen er upåvirket av synet som møter dem. Santiago de Compostela har et mangfold av kirker, historiske bygninger, museer og restauranter. Kontrasten mot den fredelige landeveien er stor, men også sjarmerende.

Du vandrer med freidig mot gjennom et storslått landskap, med gårder, åkre og frukthager. Forbi kirker, klostre og andre historiske bygninger. Du kan føle og nesten høre skrittene de pilegrimene som har vandret før deg opp gjennom århundrene.  Underveis vil du møte andre på vandring og komme i kontakt med dem, så det er også en sosial opplevelse.

Hva du ønsker å vektlegge på turen er helt opp til deg. Det eneste som er sikkert er at det kommer til å bli en opplevelse for livet. Du blir også belønnet med et pilegrimssertifikat når du er ankommet Santiago de Compostela.

Turen passer for deg som har relativ god kondisjon og er vant til å vandre. Dagsetappene ligger på mellom 14 og 22 kilometer per dag, totalt 115 kilometer så du oppfyller kravet (100 kilometer) for å få sertifikatet.
Terrenget er småkupert og lett, og underlaget varierer mellom grusvei, asfalt og sti. Bagasjen transporteres og du bærer kun dun egen dagstursekk.
Overnatting skjer på enkle herberger, med felles sovesal og bad. Frokost er inkludert. Det er også mulig å velge pensjonater og hoteller (1*, 2* eller 3*). Lunsj og middag kjøpes underveis, enten i butikkene som tas med eller på kafeer eller restauranter. Det er også mulig å kjøpe pikniklunsj som hentes om morgenen på overnattingsstedet.

Turen kan også forlenges med noen dager i Santiago eller et besøk i byen Finisterre (som betyr ”verdens ende”).

Pilegrimsruten venter på deg så det er bare å vandre med freidig mot i Spanias vakre landskap!

Pin It on Pinterest