Barcelona

– Spanias storbyfavoritt!

Barcelona er desidert en favoritt blant besøkende. Absolutt alle, enten det er barnefamilier, par eller vennegjengen eller personer med særinteresser innen kultur, sport, mat og vin eller sol og bad, så vil Barcelona være et av de beste reisealternativene i Europa.
Det formelig kryr av attraksjoner i Barcelona, og ingen kan si at de tilbrakte tid i denne byen og ikke fant severdigheter eller attraksjoner som passet dem.

Den brede gågaten og boulevarden La Rambla er Barcelonas hovedpulsåre. Montjuïc – fjellet, son ligger bare et steinkast fra den pulserende storbyen, er et eget univers fullt av kultur, sportsfasiliteter og grønne områder. Bydelen Eixample ovenfor La Rambla er ideell for shopping og kan by på noen av byens beste modernista – bygninger.

Den berømte boulevarden La Rambla er essensen av Barcelona. Det er ikke mange gågater i verden som kan by på så mye stemning. Alt fra fargesprakende salgsboder med blomster til fuglehandlere, spåkoner og levende statuer. La Rambla er en arena som trekker til seg alt fra gjøglere, tiggere, karikaturtegnere, FC Barcelona – fans, forretningsfolk som tar seg en frokostpause, og besøkende som bare vil oppleve stemningen.

Markedet La Bogueria er et gourmetparadis, hvor godt og vel halvparten av bodene har vært i de samme familienes eie siden markedet ble bygd i 1830-årene. Her kan du handle alt fra sjeldne pyreneiske sopper til tiarmede blekkspruter og over 80 forskjellige spanske oster og 40 slags oliven. Slå deg ned på den koselige tapasbaren Pinotxo og prøv brød med avocadokrem og små, stekte blekkspruter servert med hvite bønner mens du tar inn atmosfæren fra markedet.

Placa Reial, en vakker og forførende plass, med sine mange kafeer er et flott sted å fordrive tiden mens du betrakter de mange eksentriske typene som ofte holder til her. Gaudí er mesteren bak smijernslyktestoplene fra 1878. Senere om kvelden gjøres plazaen om til en sydende avfyringsrampe for mennesker på vei ut på byen.

Ansikter i intens sorg, motløse skikkelser tynget av ulykke, sultende menn og kvinner med apatiske uttrykk – som forsterkes av den blå fargens bedøvende effekt. Picassos blå periode (1901-1904) er inspirert av fattigdommen og lidelsen han så i Barcelonas brutale arbeidsstrøk. Museu Picasso gir et praktfullt innblikk i kunstnerens eminente omgang med former og farger.

Montjuïc – fjellet er en stor grønn labyrint som du aldri blir ferdig med å utforske. Her finner du flere parker, romantiske hager i tillegg til tre imponerende kunstmuseer og massevis av sports – og utendørsfasiliteter. Teaterbyen Ciutat del Teatre ved foten av fjellet lokker med forestillinger med noen av Spanias beste teatergrupper, og på sommernettene kan du oppleve utendørsforestillinger på den vakre amfiscenen Teatre Grec.

Lange, brede boulevarder badet i et blendende middelhavslys som kontrast til middelalderbyens skyggefulle tiltrekningskraft. Barcelonas moderne bydel, Eixample, er en tour de force i fantasifulle bygninger og eksklusive forretningsstrøk med cocktailbarer og spisesteder.
For deg som er glad i shopping, er det helt naturlig å legge turen til Passeig de Grácia, byens beste handlegate. Hovedstrøket gjennom Barcelonas nyere bydel er dessuten hjemsted for en rekke av de mest berømte modernista – bygningene. Her kan du hoppe fra butikk til butikk med merkevarer og fylle kofferten. Det er dessuten et stort utvalg spesialforretninger med klær, sko og smykker i de høyere prisklassene.
Ta en titt på fasadene på modernista – bygningene i boligblokken La Mansana de la Discórdia og legg merke til hvor forskjellige denne gruppen av arkitekter arbeidet. Kjøp billett til Gaudís Casa Batlló og la audioguiden føre deg gjennom den eventyrlige bygningen som ikke har en eneste rett linje.

De himmelske tårnene på Gaudís aldri fullendet kirke, La Sagrada Familia, er for lengst blitt et ikon på den byggegale og kreative Barcelonas skyline. Ingen vet når kirken, som ble påbegynt i 1880-årene, blir ferdig, men prognosene sier noen i nærheten av 2020. Etter at Gaudís opprinnelige tegninger ble ødelagt under borgerkrigen, har man valgt å la nye arkitekter tegne videre på denne giganten. Hvis du ikke plages av høydeskrekk, bør du manøvrere deg opp igjennom de snodde, delvis åpne tårnspirene, hvor det er en svimlende og fantastisk utsikt over bygningen og byen.

Ved Barcelonas kyst finner du palmekledde strender, havbris og duften av veltilberedt fisk fra restauranter og strandkafeer. En seks kilometer lang promenade fører til alle herlighetene på strekningen fra havnen til området Diagonal Mar nord for byen.

Du vil ikke angre på en reise til Barcelona. Det er stor sjanse for at du blir avhengig av den storbypulsen og herlige atmosfæren denne flotte byen har å by på.
Kombiner Barcelona med noen dager på en sjarmerende vingård i det vakre Penedés –området hvor du nyter late dager mellom vinrankene.

Pin It on Pinterest