Kruger nasjonalpark

– I løvenes rike!

En av verdens fineste dyreparker befinner seg i Sør – Afrika. Kruger nasjonalpark har den største variasjon av ville dyr i Afrika. Mens du kjører rundt i parken, passerer art etter art utenfor landroveren, og ferske poteavtrykk i uttørket elveleie viser vei.
Det suser i trekronene, himmelen er knallblå og kroppen sitrer av spenning. En gruppe elefanter knekker greiner slik at rødt støv farer rundt. Så krysser de veien rett foran bilen. De gigantiske dyrene flakser med ørene og svinger med snabelen, blåser og tar noen små skritt i retning mot deg. Du er fascinert av scenen foran deg og fotograferer ivrig. Dette blir noe å fortelle om hjemme!

Parken er hjem til De fem store (elefant, løve, bøffel, neshorn og leopard). Andre dyr som kaller parken sitt hjem er sebra, giraff, flodhest, hyene, impala, vortesvin, gepard og gnu.

Krugerparken ble grunnlagt i 1898 av president Paul Kruger. Nasjonalparkens samlede areal er på hele 21 000 kvadratkilometer, og parken mottar 700 000 besøkende hvert år. Naturen er typisk afrikansk savanne, med 16 forskjellige landskapstyper som til sammen utgjør fem økosystemsoner. Generelt er landskapet flatt til lett kupert. Det er registrert 147 dyrearter, 505 fuglearter og 50 fiskeslag i de fem store elvene som renner gjennom parken.

Du kan fint kjøre bil selv i Kruger, men du må holde deg på oppmerkede stier. Det anbefales å bli med på noen guidede turer før du begir deg ut på egen hånd. I parken er det et stort antall lodger av alle standard.
Det er også mulig med bushwalk (fotsafari) og Nattsafari. Begge skjer på en organisert tur med guide.
Safari i Krugerparken er best i perioden mai til oktober.

Krugerparken må vurderes for hva den er – et enormt verneområde som for over hundre år siden ble opprettet for å verne om dyr og natur. Vi mennesker får komme hit som gjester. Dyrene har alle rettigheter, og må verken forstyrres eller sjeneres.

«Nøy deg med å ta bilder, og etterlat bare dine fotavtrykk».

Pin It on Pinterest