Knysna

– Vakker natur, østers, elefanter og surfing!

Knysna er et av de mest sentrale feriestedene ved Garden Route, idyllisk beliggende mellom fjell, skog og hav, ved en stor lagune. Byen skjermes av to store sandsteinsklipper, The Heads. Her kan turister få nesten alle sine ønsker oppfylt. Byen er mest kjent for sin årlige østersfestival (juli), og er et mekka folk som elsker mat og noe godt i glasset. Men Knysna er også mye, mye mer.

Knysna, som uttales Naisna, er en fantastisk by å besøke når du kjører den kjente Garden Route fra Cape Town, og området er frodig og grønt. Vel fremme vil du se den flotte lagunen som består av fem ferskvanns- elver som renner fra Outeniqua- fjellene, og som møter Det indiske hav. Lagunen er omkranset av kraftige sandsteinsklipper, bedre kjent som The Heads. Dette er et av Knysnas mest populære besøkssteder, og du kan enten ta turen til fots eller med sykkel langs de flotte stiene. Mangt et skip har gått på grunn eller sunket grunnet de lunefulle skjærene utenfor munningen.

I tillegg lokker Knysna med flotte naturreservater. Pledge Nature Reserve har flere stier du kan følge opp til et utsiktspunkt, hvor flott utsikt over hele området venter. Eller hva med Featherbeds Nature Reserve som er hjem til vakker og interessant flora og fauna. For fugleinteresserte og botanikere er dette et paradis!

Ønsker du å se byen fra noe annet enn bil, til fots eller sykkel, er det mange muligheter til enten å bli med en katamaran eller motorbåt ut på havet. For en ganske så unik opplevelser velger du en god, gammeldags hjulbåt? Mer actioninteressert? Bli med ribb- båtene ut til sjøs! Knysna er godt kjent for sine safariturer hvor du kan se delfiner, hai og hval. Legg gjerne inn et ekstra stopp på Robberg Peninsula ved Pletterberg Bay og opplev den store kolonien med sel som bor her.

Innenfor byen ligger Sør-Afrikas største naturskog. Her er det en mulighet for å møte en av de siste overlevende villelefantene i landet, Knysna- elefanten. Eller du kan besøke den lille Knysna Elephant Park. Monkeyland byr på, som navnet sier, guidede apeturer i skogen med en viltvokter. Underveis vil du møte ulike apearter. Begge disse attraksjonene er meget populære stopp for barnefamilier.

Litt lenger sør for Knysna finner du Buffalo Bay, som er et umåtelig populært område for surfere.

Knysna er en fantastisk velholdt, ren og moderne by. I marinaen nede i sentrum finner du flotte båter, koselig små butikker i gatene og herlige restauranter ved bryggekantene. Byen har også et par interessante historiske museer, blant annet Millwood House Museum og Old Gaol Complex, det gamle fengselet der det i dag er sportsfiske – og kunstmuseum.
Micthells Brewery i industriområdet har daglige omvisninger.

Overnattingstilbudet er for alle, enten du vil bo på husbåt, i egen hytte i skogen, et pensjonat midt i gågaten eller på et 5stjerners resort med golfmuligheter.

Knysna bør virkelig oppleves!

Pin It on Pinterest