Garden Route

– En vakker og innbydende vei!

Blomsterparadiset med vakre strender, formidable fjell og landsbyer, som en gang var blant de flotteste i verden. Garden Route er stedet for aktive feriefolk, både til sjøs, på elvene og oppe i fjellene. Ruten strekker seg over to provinser, Eastern Cape og Western Cape.
Garden Route er, som navnet tilsier, et blomsterparadis med vakre laguner og kilometerlange strender vekslende med bratte fjell som stuper loddrett ned i havet – og imponerende skoger. Paradiset er innrammet av fjellkjeden Outeniqua litt inne i landet.
Det meste av Garden Route ligger i Western Cape – provinsen. Unntaket er den første strekningen fra Tsitsikamma til Bloukrans Pass, som ligger i Eastern Cape.
Garden Route begynner i skogen ved den 139 meter høye Paul Sauer – broen over Storms River.

Underveis bør du naturligvis foreta stopp i flere av de sjarmerende byene. I Plettenberg Bay frister brede badestrender. Her boltrer besøkende seg, og det samme gjør delfiner og hvaler.

Opprinnelig var Knysna en eksporthavn for tømmer. I dag er byen et av de mest sentrale feriesentrene ved Garden Route, idyllisk beliggende mellom fjell, skog og hav, ved en stor lagune. Flotte muligheter for strandliv, fotturer, havturer, fiske og golf. I matveien er Knysna spesielt kjent for østers.

Bakenfor fjellene og de vakre passene ligger Oudtshoorn med berømte strutsefarmer og de dype dryppsteinshulene Cango Caves.
I museet i Mossel Bay er det en kopi av skipet Bartholomeu Diaz brukte da han kom til Afrika i 1488. Senere fulgte Vasco De Gama i hans fotspor. I bukten kunne de ankre opp og hente rent drikkevann fra en kilde på stranden og legge igjen post som ble brakt videre av sjøfolk på vei hjem. Både kilden og det såkalte Post Office Tree eksisterer ennå. Posttreet er fortsatt i bruk, og brev postet herfra får et spesielt stempel. I dag er bukta samlingssted for hvaler, delfiner og seler. En tur til Seal Island hører også med.

Garden Route kan fint kombineres med noen dager i Cape Town og en spennende safari.

Pin It on Pinterest