Entabeni Private Game Reserve

– Når villdyret våkner!

Natten kommer fort i Afrika. Du nyter en sundowner ved et vannhull. Drinken kjennes behagelig og kald der ned forsvinner ned halsen din. Millioner av stjerner tennes på den dypblå, høye himmelen. En grein knekker i buskaset til venstre for deg. Det tasser i krattet og noe eller noen stopper og puster tungt. Siluetten av noen sebraer dukker opp foran deg og fortsetter til vannhullet mens de titter forskremt rundt seg. Ikke for at du sitter her, men snarere på vakt. Buskaset kan gjemme så mangt, skygger blir til virkelige skikkelser og materialiserer seg, deriblant deres verste fiender: Rovdyrene.
Tre elegante tårn ankommer. De spankulerer på sine lange bein, lange steg for steg, mot vannet. Giraffamilien er også tørste. Vaggende, i et bedagelig tempo tråkker de fordi deg.
Kvelden er ankommet, mørket har lukket seg som en myk dyne over Entabeni og du sitter her, midt i eventyret, og føler bare glede og litt ydmykhet over å få være tilskuer til det hele.

Entabeni Private Game Reserve er et privat viltreservat som ligger tre-fire timers kjøring fra Johannesburg. Reservatet strekker seg over et område på 220 kvadratkilometer. Terrenget er variert og veksler mellom dramatiske sandsteinsfjell, savanner fulle av dyr og skogkledde åser. Det finnes til sammen fem forskjellige økosystemer her. Dyrelivet er rikt, og viltreservatet er hjem til De fem store (løve, bøffel, elefant, neshorn og leopard). I tillegg til disse magiske dyrene, boltrer antiloper, flodhester, giraffer, vortesvin, krokodiller, sjakaler og mer enn 200 fuglearter seg her.

Det er fem lodger i Entabeni, hvorav fire av disse ønsker barn velkommen. Merk at lodgene passer best for litt større barn. Parken er perfekt for kombinasjon av noen dager i teltleir og så noen dagers opphold på en av de andre campene oppe i fjellet. Høyere opp er det andre dyr og en helt annen flora enn i den lavere delen av parken.

Dagen starter tidlig i Entabeni da dyrene er mest aktive. Rundt klokken seks får du servert en kaffe og en liten kakebit før du drar på safari. Når du returnerer til leiren eller lodgen, venter en stor frokost før det er tid til avslapning. De fleste lodgene har utendørssvømmebasseng. Lunsj serveres noen timer senere. Om ettermiddagen klatrer du på ny inn i bilen og utforsker området på en ny og innholdsrik safaritur. Turen ender med en sundowner (en solnedgangsdrink). Vel tilbake på lodgen får du kakao og gjestene samles gjerne rundt leirbålet før middag. Så glir du inn i søvnen, hvor løvene jakter på impalaer, flodhestene dupper i vannoverflaten og sebraene gresser rolig.

I Entabeni er det vanskelig å skille mellom drøm og virkelig!

Pin It on Pinterest