Cape Town

– Den vakre moderbyen!

Cape Town er en kosmopolitisk storby og ingen afrikanske storby kan måle seg med denne. Det er ikke uten grunn byen er kjent som «lille Europa». Det er nesten som du ikke befinner deg i Afrika. Atmosfæren er internasjonal. Waterfront , den store turistattraksjonen, bugner med restauranter, butikker, barer og båtliv. Over Cape Town ruver byens landemerke: Table Mountain. Dette er også det eneste sted i verden hvor du kan se solen stå opp over et verdenshav og synke ned i et annet.

Til tross for et virvar av skyskrapere og byggestiler er Cape Town sett fra sentrum en av verdens vakreste byer. Beliggenheten mellom Table Mountain og bukten må få mye av æren.

Et besøk i Cape Town bør inneholde en tur eller to til Waterfront. Her skjer det alltid noe, mens turistene vandrer omkring, er slepebåtene travelt opptatt med å komme ut til containerskipene. de store lystyachtene legger til ved The Pierhead, mens selene slikker sol på de store traktordekkene som henger som fendere. Et godt alternativ for barnefamilier er Two Ocean Aquarium, som viser Cape – kysten under havoverflaten.
Byens desidert mest kjente landemerke er det vel tusen meter høye, flate Table Mountain. Det troner byen på dagtid, og er flott opplyst om natten. Ta kabelbanen opp til toppen, legg deg på magen på kanten og kikk ut over Afrika. For de som ønsker å ta beina fatt, er det mange ruter opp til toppen.

Historisk interesserte bør absolutt legge turen ut til Robben Island, Nelson Mandelas tidligere fengsel. I dag er det et museum innredet for å minnes frihetskampen mot apartheid. Du kan også se cellen hvor Mandela satt. Legg så turen til District Six Museum. En imponerende samling fotografier og veiskilt viser hverdagen i bydelen District Six før innbyggerne ble tvangsflyttet under apartheid.

Cape Town er ideelt for utflukter, og tilbudet er enormt og uoverskuelig. Kapp- halvøya ned til Kapp det gode håp, vinlandet (Stellenbosch og Paarl), båtturer, by – og havnerundturer. I tillegg kommer turene ut til de store townshipene, Cape Flats, der de aller fleste svarte og fargede fortsatt bor.

Dette er bare en liten smak på hva Cape Town kan by på. Et besøk her lar seg lett kombinere med å kjøre den vakre Garden Route, safari i flotte reservater og sol og bad langs kysten.

Pin It on Pinterest