Rwanda

– Nærmere naturen kommer du ikke!

Rwanda er bittelite, men det er ikke størrelsen som teller. Selv om Rwanda kanskje mest er kjent for folkemordet i 1994, så vil landet overraske positivt. Det er for tiden Afrikas tryggeste og minst korrupte land. Det er et av Afrikas mest naturskjønne og det absolutt reneste land. Her finner du ikke søppel langs veiene, og plastikkposer er forbudt.

Hovedattraksjonen i Rwanda er fjellgorillaene. De lever kun i tre land, og det er rundt 750 fjellgorillaer igjen i verden. Rundt en tredjedel av dem kan du møte i Rwanda.

Volcanos nasjonalpark står på alle reisendes liste. Her opplever du det unike Rwanda, med vulkaner, et dramatisk landskap, fjellgorillaer og apekatter. Du vandrer også gjennom historien og følger fotsporene til den verdensberømte amerikanske zoologen Dian Fossey. Fossey studerte gorillaene her, og et besøk ved graven og på forskningssenteret, er noe du bør legge inn på turen.
Nasjonalparkene Nyungwe og Akagera byr på naturopplevelser og møter med Afrikas ville dyr. Giraffer, elefanter, flodhester, sebraer og hjortedyr venter på deg. I Nyungwe kan du også bli med på Øst – Afrikas eneste canopy walk – en tur du ikke glemmer med det første.

Kigali er landets hovedstad, en vibrerende og spennende by. Den siste søndagen i måneden kan du delta i samfunnsarbeid for deretter å slappe av med god samvittighet på en byens restauranter.

Ved Lake Kivu nyter du late dager og bearbeide alle inntrykkene mens du leser en bok på solsengene eller tar en avkjølende dukkert. Det er selvsagt et stort utvalg vannaktiviteter om du vil være litt mer aktiv.
Ønsker du en aktiv ferie velger du Congo Nile Trail. Du kan velge å følge hele ruten i 10 dager, eller oppleve deler av den. Om du ønsker å tråkke den på sykkel eller ta apostlenes hester i bruk, er helt opp til deg. Uansett hvilke måte du velger, er dette den vakreste turen du noen gang har tatt.

Lille, sjarmerende, vakre og fascinerende Rwanda. Landet frister deg med gorillatrekking, safari, fugletitting, kulturelle opplevelser, markeder, grotter, landskapet, helikopterturer og festivaler. Det er opp til deg hvilke deler av Rwanda du vil oppleve!

Pin It on Pinterest